Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-01
begintijd13:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelOpenstelling kerken Hilversum
beschrijving

Op zaterdag 1 augustus zal het kerkgebouw van de parochie O.L.V. Verrijzenis open zijn van 13:00 tot 16:30 uur, samen met de Grote Kerk op de Kerkbrink, de Oud Katholieke kerk aan het Melkpad en de Vituskerk aan de Emmastraat. Deze openstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Kerkarchitectuur Hilversum.

Dit jaar zal het thema ‘vakwerk in handwerk’ de basis vormen voor de open kerken.

In de kerk zijn prachtige banken om te laten zien en de lijsten rond de kruiswegstaties, maar ook diverse gewaden en paramenten.

Indertijd hebben beroemde ateliers onze kerken voorzien van prachtige banken, orgels, kandelaars, cibories, monstransen en andere kunstwerken. De kazuifels van de priesters, de koorkappen en de paramenten op ambo, altaar en lessenaars zijn soms prachtige borduurwerken met duizenden kleine steekjes die een wonderbaar beeld oproepen.

Iedereen is daarom van harte welkom om al dat moois te komen bekijken.

info

www.vitus.nl

locatie
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl