Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 5 september 2015    Evangelie van 2015-09-05
 titelWalfridustocht
beschrijving

Een nieuwe start van de tocht die voor het laatst werd gehouden in 2013. De organisatie is overgenomen door de werkgroep Walfridusvoettocht onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Kulturele Kommissie Bedum.

Een nieuwe start met elk jaar op de eerste zaterdag van september een wandeltocht van ca 15 en ca 30 km. Het centrale punt zal steeds de Walfriduskerk in het centrum van Bedum zijn. Vandaar dat de naam Walfridusvoettocht gehandhaafd blijft.

De tocht van dit jaar zal voor een groot gedeelte gaan via de route van de culturele voettocht van 2008.

Het doel is om in toekomst de Walfridusvoettocht uit te laten groeien tot een 24 uurs evenement. Daarbij worden de eerder gelopen voettochtten samengevoegd. Er bestaat de mogelijkheid om 3 tochten naar keuze achter elkaar te lopen met een maximale afstand van ca. 100 kilometer. Eerst maar de start op 5 september 2015, die uit 2 routes bestaat van ca. 15 en 30 kilometer.

De splitsing zal dit jaar in Zuidwolde plaatsvinden en uiteindelijk gaan via de Wolddijk weer richting Bedum met als eindpunt de Walfriduskerk in Bedum.

info

www.walfridusvoettocht.nl

locatieWalfriduskerk, Plantsoen 2
plaatsBedum (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl