Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 12 februari 2016    Evangelie van 2016-02-12
 titelBedevaart naar Israël - Bisdom Den Bosch
beschrijving

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert een 11-daagse bedevaart naar Israël van 12 t/m 22 februari 2016.

Het Heilig Land: al eeuwenlang een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken. Tijdens deze bedevaart bezoekt u bijna alle hoogtepunten van dit fascinerende land. Wilt u een intense beleving ervaren? Dan is deze reis iets voor u!

Bedevaartprogramma
De bedevaart start vanaf Schiphol. Van hieruit vliegt u naar de luchthaven van Tel Aviv waar u in de avond aankomt. Per bus wordt u naar het hotel gebracht in Tiberias. De eerste dagen bezoekt u Nazareth, Kana en het Meer van Galilea. U heeft een viering op de Berg van de Zaligsprekingen en bezoekt Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging.

Vervolgens reist u op naar Jeruzalem. In Jeruzalem bezoekt u de Olijfberg en de Onze Vaderkerk. Daarnaast bezichtigt u het Hof van Olijven en de naast gelegen Kerk van de Doodstrijd. U bidt samen met de pastores de kruisweg (Via Dolorosa). Midden in de oude stad bevindt zich de Heilig Grafkerk waar u de eucharistie viert. U bezoekt de Klaagmuur en het aangrenzende Tempelplein, de Sionsberg met de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Kerk van het Hanengekraai.

Natuurlijk mag drijven in de Dode Zee niet ontbreken. Vanuit Jericho reist u door naar Bethlehem waar u onder andere een viering op het Herdersveld bijwoont. Daarnaast is er vrije tijd omzelf in te vullen. Op de laatste reisdag vliegt u weer terug naar Nederland. Ter voorbereiding op deze unieke bedevaart worden er voor de deelnemende pelgrims 3 voorbereidingsbijeenkomsten georganiseerd. Hiervoor ontvangt u t.z.t. een uitnodiging.

Deelnemers
VNB attendeert u erop dat een bezoek aan Israël vermoeiend en intensief is. Het is noodzakelijk dat u goed ter been bent. Dit houdt in dat u meerdere uren achter elkaar door kunt lopen, dat u heuvels en trappen kunt lopen en dat u op onregelmatig weg dek (zoals kinderkoppen) kunt lopen. Uw paspoort moet na thuiskomst nog minstens zes maanden geldig zijn.

Tarieven
Pelgrim € 1999 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer € 500,00

Informatiebijeenkomsten

  • Di 8 september 2015: Bisdomkantoor; Parade 11, ’s-Hertogenbosch
  • Ma 5 oktober 2015: Parochiecentrum Parochie Sint Petrus, Kerkstraat 25, Uden
  • Wo 21 oktober 2015: Parochiezaal parochie Sint Petrus’ Stoel te Antiochië, Kloosterdreef 31, Eindhoven

Hier ontvangt u informatie over o.a. het programma, reizen naar en in Israël, veiligheid, enz. Tevens kunt u uw vragen stellen. Alle bijeenkomsten starten om 19.30 uur.

info

Bisdom ’s-Hertogenbosch
(073) 523 20 58

(073) 681 81 11
info@vnb.nl
www.vnb.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsIsraël
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl