Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Reis
reis
wanneervrijdag 15 t/m zondag 31 juli 2016    Evangelie van 2016-07-15
 titelWJD-reis Jezuïeten - Magis 2016
beschrijving

In de zomer 2016 zijn er opnieuw WereldJongerenDagen (WJD). Deze maal in Polen. Ook deze keer bieden de jezuïeten een internationaal voorprogramma aan, Magis2016 genaamd, voor ca. tweeduizend jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit de hele wereld. Ook vanuit Nederland en Vlaanderen worden heel wat jongeren verwacht bij Magis, van 15 tot 25 juli 2016 en daarna van 26 tot 31 juli bij de WJD.

Om alvast te kunnen proeven van Magis wordt er een kennismakingsweekend georganiseerd in de Oude Abdij van Drongen bij Gent, België. In deze mooie Abdij is er gelegenheid leeftijdsgenoten te ontmoeten, het Magisproject beter te leren kennen, samen te bidden en te vieren én samen de handen uit de mouwen te steken. We zullen namelijk enkele projecten gaan opzoeken, zoals de Ark, een leefgemeenschap voor mentaal gehandicapten die in de Abdij is gevestigd, of de Tinten in Gent, een sociale dienst met voedselbedeling voor daklozen en vluchtelingen.

Het weekend begint op vrijdagavond met een eenvoudige maaltijd en eindigt op zondagmiddag na een warme lunch. De kosten zijn € 30 p.p.

Dit hoort helemaal bij Magis, dat immers als logo heeft: ‘to give and not to count the cost’. Dit komt uit een gebed van St. Ignatius van Loyola, de stichten van de Jezuïetenorde.

info

www.magis2016.org
www.facebook.com/magis2016

locatieMagis en Krakau
plaatsKrakau (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl