Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 14 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-14
begintijd08:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelBedevaart naar Kevelaer
beschrijving

Parochiecluster Roerstreek (Herkenbosch, Vlodrop, Posterholt, St.Odiliënberg en Melick) organiseert op woensdag 14 oktober 2015 een bedevaart naar Kevelaer.

Kevelaer stelde als plaats nauwelijks iets voor, totdat een marskramer op doorreis er in 1642 bij een wegkruis een stem hoorde die hem de opdracht gaf er ter ere van Maria een kapelletje te bouwen. Toen er vlak daarna ook nog enkele wonderbare genezingen plaatsvonden, werd dit het begin van het stadje zoals we het nu kennen, met de genadekapel als centrale plek, daar waar bijna alle wegen lijken samen te komen. Over al die wegen komen al meer dan 350 jaar lang pelgrims van heinde en verre naar de beeltenis van Maria die sindsdien in Kevelaer als de Troosteres der Bedroefden wordt vereerd.

Ging het toen om een kruispunt van wegen waar een wegkruis mensen uitnodigde eens pas op de plaats te maken, nu zijn er in Kevelaer naast de beeltenis van Maria in de genadekapel nog heel wat andere plekken te vinden waar mensen niet alleen nader tot God, maar ook nader elkaar en tot zichzelf kunnen komen. En uiteindelijk is dat ook het doel van iedere bedevaart. Een dagje vrij, niet alleen voor onszelf, maar ook en vooral voor God en voor elkaar. Daarom ook de uitnodiging om er ook echt iets gezamenlijks van te maken: zowel van de reis er naar toe als van het verblijf aldaar. “Samen onderweg”, al biddend en zingend, al pratend en luisterend. Dat we tijdens onze jaarlijkse bedevaart mogen ervaren dat Maria het is die ons daar die dag samenbrengt en dat wat zij ons daar geeft niet alleen ons als individuele gelovigen op de been houdt, maar ook en vooral als parochie- en clustergemeenschap!

Programma
08.00 uur opstappen in Herkenbosch (kerk)
08.05 uur opstappen in Vlodrop ( kerk)
08.15 uur opstappen in Posterholt (kerk)
08.30 uur opstappen in St.Odiliënberg (zorgcentrum)
08.45 uur opstappen in Melick (kerk)
11.00 uur H. Mis in Biechtkapel
12.00 uur Middagmaaltijd bij “Goldener Schwan” ( Hauptstrasse 13)
14.30 uur Kruisweg in de Pax Christikapelle
16.00-16.30 uur Vertrek vanuit Kevelaer

De deelnamekosten voor deze dag bedragen € 30 per persoon, graag à contant te voldoen. De warme maaltijd is daarbij inbegrepen. Consumpties etc. zijn voor eigen rekening. Aanmelding is mogelijk via het plaatselijk parochiebureau. Wat de deelname betreft geldt de volgorde van aanmelding. Wacht dus niet tot het laatst want: vol is vol.

Namens het Cluster Roerstreek, 
Pastoor Jos. L’Ortye en Miriam van Duijnhoven

info

(0475) 550 920
cluster@roerkerken.nl
www.roerkerken.nl

locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl