Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 27 t/m zondag 29 november 2015    Evangelie van 2015-11-27
 titelHet Huwelijk: leerschool van menselijkheid
beschrijving

CCV in Bisdom Gent, in samenwerking met de Oude Abdij van Drongen en IJD Gent, organiseert van 27 t/m 29 november 2015 een weekend over ‘Het Huwelijk: leerschool van menselijkheid’.

In de huwelijksviering beloven we elkaar trouw. Dat is ons antwoord op de Liefde die ons samenbrengt. We geloven en vertrouwen in elkaar, in het leven dat goed en beloftevol is en in Iemand die ons aan elkaar geeft en die ons draagt “in goede en in kwade dagen”.

Dat antwoord wordt waargemaakt in het leven van elke dag. Het huwelijk is daarbij “een leerschool van menselijkheid”. Het leert ons elkaar te vertrouwen, gastvrij te zijn, ons verantwoordelijk te weten voor anderen, om te gaan met beperking en met falen, vergiffenis te schenken en te ontvangen,… In de dagelijkse beleving van het huwelijk leren we wat mens-zijn is. En ook wat het betekent leerling van Jezus te worden...

“We moeten altijd weer opnieuw ontdekken dat de dagelijkse hernieuwing van de liefde tussen gehuwden, het moeizame werk van de opvoeding van de kinderen, kortom alles wat het eigene van het familiale leven uitmaakt, de plaats is waar gehuwde christenen de navolging van Christus beleven.” (Enzo Bianchi)

Tijdens dit weekend neem je als partners “vrij” voor elkaar. Korte inleidingen en getuigenissen zetten je op weg. Je neemt tijd voor persoonlijke reflctie en voor onderlinge uitwisseling. Je ontmoet in een ontspannende sfeer andere koppels. Het unieke kader van de Oude Abdij in Drongen en de liturgische vieringen die het weekend ritmeren helpen ons om te ontdekken wat het kan betekenen in geloof en vertrouwen het leven te delen en samen te vieren.

Doelgroep
Dit weekend is bedoeld voor “jonggehuwden” (koppels die maximum 10 jaar zijn gehuwd) en voor koppels die zich voorbereiden op het huwelijk.

Stuurgroep
Pieter Van Petegem (Oude Abdij), Dieter Van Belle (CCV), Tim Vanmechelen (IJD), Lode Aerts en Peter Malflet (bisdom Gent), Dirk Boone (bisdom Brugge)

Inschrijven gebeurt vóór 15 november 2015.
Bijdrage in de kosten: € 200 per koppel.

info

09 / 235 78 52
dieter.van.belle@ccv.be

09 / 216 74 75
pieter.vanpetegem@oudeabdij.be

locatieOude Adbij, Drongenplein 26
plaatsDrongen (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl