Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 16 t/m zondag 18 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-16
begintijd17:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelGezinsweekend - Wees mijn getuigen
beschrijving

Alle katholieke gezinnen zijn van harte uitgenodigd om in dit weekend samen ons geloof te vieren, te beleven en te verdiepen. We zijn voor de elfde keer te gast in het schilderachtige kloosterdorp Steyl in het klooster van de Missiezusters.

Christelijke gezinnen zijn missionaire gezinnen, die het geloof bewaren door er van te getuigen”, zei eens Paus Franciscus. Hoe kunnen wij als gezin dan getuigen van ons geloof in deze wereld? Wat wordt er van ons verwacht? Kunnen en mogen we als katholieke ouders ons geluid laten horen? Hoe kunnen ook kinderen en tieners vertellen over het geloof? Daarbij leren we onder andere van de getuigenissen van de heiligen en van martelaren van vroeger en nu. Speciale gasten dit weekend zijn onze eigen bisschop Mgr. Frans Wiertz en journaliste Yvonne Koopman.Voor de kinderen zijn er, onder deskundige leiding, aparte programma’s rondom het thema. Ze worden in verschillende groepen ingedeeld. Er wordt o.a. geknutseld, gesport, gesproken, gebeden en gezongen. Daarnaast zijn er gezamenlijke heilige Missen, maaltijden, momenten voor het gehele gezin en voor de echtparen onderling.

Details

wanneer: Aankomst vrijdag 16 oktober 2015 tussen 17.00 en 17.30 uur
Einde weekend zondag 18 oktober om 15.30 uur
waar: Steyl, Zustersstraat 20
voor wie: Katholieke gezinnen
kosten: Richtprijs € 200 per gezin
(werkelijk gemiddelde kosten per gezin € 300)
organisatie: Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond
inleidingen: Yvonne Koopman, pastoor M. Otto en kapelaan L. Simons
meer info: Bij Myriam Rademaker, m.rademaker@bisdom-roermond.nl
aanmelden: Vóór 1 oktober 2015

Vanwege de groeiende belangstelling voor het Gezinsweekend is het indelen van de kamers steeds vaker een puzzel. Daarom vragen we vriendelijk om zo snel mogelijk aan te melden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en in het uiterste geval zou kunnen gelden: vol = vol.

info

www.formdesk.com/ipal/gezinsweekend-oktober-2015

m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieKlooster van de missiezusters, Zustersstraat 20
plaatsSteyl (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl