Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 12 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-12
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelDe essentie en het fenomeen van Arvo Pärt
beschrijving

Lezing in de reeks: ‘Geloof en kunst’

Tomasz Pluza geeft de eerste lezing in de reeks van drie over het thema ‘Geloof en Kunst’. Hij zal spreken over ‘De essentie en het fenomeen van Arvo Pärt’.

Arvo Pärt (1935) is een van de meest invloedrijke en op grote schaal uitgevoerde moderne componisten. Rond 1976 ontwikkelde hij een innovatieve nieuwe compositorische techniek genaamd ‘tintinnabuli’ (Latijn voor ‘klinkende klokken’), waarmee hij buitengewoon veel succes had. Zijn muziek wordt uitgevoerd in de hele wereld en is gebruikt in prijswinnende films en stukken zoals Für Alina en Spiegel im Spiegel, die standaardrepertoire zijn geworden. Hij heeft vele prestigieuze prijzen ontvangen, de meest recente is de ‘Praemium Imperiale’, die wordt gezien als de Nobelprijs op het gebied van cultuur. Tomasz zal meer vertellen over de betekenis van zijn oeuvre en waarom zijn werk in de moderne wereld zo gewaardeerd wordt.

Spreker: Tomasz Pluza, violist

De volgende lezingen over ‘Geloof en Kunst’ zijn:

  • maandag 15 februari 2016 met Michelle Eekelder en Cecilia Raymakers
  • maandag 9 mei 2016 met Theo van Haaren

info

www.gerardusmajella.nl

locatieThomas à Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl