Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 16 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-16
begintijd09:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelConferentie - Herbergen op je levensweg
beschrijving

Op vrijdag 16 oktober 2015 wordt van 9.30 tot 17.00 uur in de Abdij van Egmond in Egmond-Binnen een conferentie gehouden met als titel:

Herbergen op je levensweg:Samen vormgeven aan bezieling.

Onze samenleving verandert. Door de globalisering, nieuwe media, afbrokkelende maatschappelijke structuren, de economische en ecologische crisis is er meer onzekerheid en zorg over de toekomst. Deze veranderingen hebben invloed op het dagelijks leven van mensen.

Kerken lijken niet altijd een antwoord te hebben op deze ontwikkelingen omdat men de handen vol heeft aan reorganisatie en het in stand houden van bestaande gemeenschappen en gebouwen. Tegelijk ontstaan er nieuwe initiatieven die aansluiten bij de zorgen, verlangens en de zoektochten van mensen. Op het gebied van zingeving en geloof organiseren mensen zich op andere manieren; persoonlijker, kleinschaliger, ‘tijdelijker’.

Zie jij vanuit je professie initiatieven of mogelijkheden ontstaan? Ken je mensen die op zoek zijn naar nieuwe vormen van zingeving? Vraag je je af: ‘Hoe kan ik initiatieven en initiatiefnemers op het spoor komen en hen ondersteunen? Waar vind ik de tijd, de kennis en ondersteuning? Wie zou mij hierbij kunnen helpen? Herken je jezelf in deze vragen en wil je weten wat je kunt betekenen? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met de conferentie, op 16 oktober 2015.

Programma

09.30 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur Welkom door dagvoorzitter drs. René Grotenhuis
Twee inleidingen afgewisseld met dialoog:
  • Geloven in beweging
  • Samen onderzoekend op weg gaan
13.00 uur Lunch
14.00 uur Diverse workshops
15.30 uur Opbrengsten verzamelen
16.30 uur Gezamenlijke afronding en gelegenheid voor nagesprekken
17.00 uur u kunt deelnemen aan de vespers van de monniken

Kosten: € 65 per persoon

info

www.herbergenopjelevensweg.nl

www.benedictushof.nl

Marcel Elsenaar
(06) 230 915 15
Elsenaar@kadans.nl

locatieBenedictushof, Abdij van Egmond, Vennewatersweg 27a
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl