Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 13 oktober 2015    Evangelie van 2015-10-13
begintijd20:00 uur
 titelHugh Owen - Schepping en evolutie
beschrijving

In onze tijd is er geen groter dogma dan het darwinisme. Het is amper een overdrijving. De molecuul-tot-mens-evolutiehypothese wordt klakkeloos aangenomen, zelfs door trouwe katholieken. Het darwinisme is evenwel onverenigbaar met wat de Kerk leert over de Schepping. Wat is dan wel de juiste manier om de Schepping te begrijpen?

Fédération Pro Europa Christiana, de Belgische zusterorganisatie van Civitas Christiana, heeft de Amerikaanse expert Hugh Owen uitgenodigd om over Schepping en evolutie te spreken op 13 oktober in Brussel.

Hugh Owen is oprichter en voorzitter van Het Kolbecentrum voor de Studie der Schepping – een katholiek apostolaat toegewijd aan het verkondigen der waarheid omtrent de oorsprong des mensen en heelals. Hij is de bekeerde zoon van Sir David Owen, een voormalig assistent secretaris-generaal van de Verenigde Naties en secretaris-generaal van de International Planned Parenthood Federation.

Owen bezocht o.a. Princeton University en ontving diploma’s in geschiedenis en onderwijskunde. In de afgelopen 15 jaar heeft hij zijn leven toegewijd aan het dienen van de Kerk als schrijver, redacteur, onderwijzer en spreker. Hij heeft talloze boeken en artikelen geschreven over katholieke en seculiere onderwerpen, welke zijn uitgegeven door Catholic Distance University, Human Life International, Seton Home School, The Apostolate for Family Consecration, Latin Mass Magazine, &c. Op het moment is hij de directeur van het Johannes Paulus II instituut voor christelijke spiritualiteit en oprichter en voorzitter van het Kolbecentrum voor de Studie der Schepping in Mt. Jackson, Virginia.

Vanuit gezaghebbende bronnen zal dhr. Owen de traditionele katholieke leer omtrent de schepping des mensen uiteenzetten; daarop zal hij laten zien hoe er een evolutionaire aanvechting tegen deze schone leer werd gelanceerd tijdens de zogenaamde Verlichting. Hierna zal hij tonen hoe het Magisterium op deze aanvechting antwoordde en hoe de recentste natuurwetenschap de fundamentele dogma’s van de evolutiehypothese weerlegd heeft.

Tot slot zal dhr. Owen uitleggen dat zelfs de zogenaamde “theïstische evolutie” aan de seculiere wereld en de katholieke gemeenschap berokkend heeft; en hij zal beargumenteren dat een katholieke levenscultuur uitsluitend op het fundament van de ware katholieke leer van de schepping gegrondvest kan zijn.

Zoals u ziet, deze avond belooft aardig tot nadenken te stemmen! 
Heeft u twijfels? Vragen? Onderscheid te maken? 
Ik bied u de kans ze te bespreken!

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en zullen hapjes en drankjes geserveerd worden. U bent van harte uitgenodigd!

info
locatieRue de Taciturne
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl