Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 10 juli t/m maandag 1 augustus 2016    Evangelie van 2016-07-10
 titelWJD-reis per fiets naar Krakau
beschrijving

De Wereldjongerendagen 2016 vinden plaats in Krakau (Polen). Test je lichaam en scherp je geest door te fietsen naar Polen. Wij zijn er van overtuigd dat de tocht naar Krakau vanaf de fiets het mooist is en het meest te bieden heeft. Bovendien, geloven is net als fietsen: als je ermee stopt val je om!

ZALIG DE BARMHARTIGEN, WANT ZIJ ZULLEN BARMHARTIGHEID ONDERVINDEN
Motto WJD 2016

De reis
Anders dan andere reizen kiest deze reis voor een bijzondere tocht richting Krakau: niet per trein of touringcar maar per fiets. Wij dagen je uit om geest en lichaam te beproeven door fietsend en biddend richting Polen te gaan. Kortom, een heuse fietspelgrimage! Naast de uitdagende fietsetappes zullen dagelijks een Eucharistieviering en catechetische verdieping plaats vinden. Daarnaast bezoeken we onderweg bijzondere plaatsen zoals de historische steden Dresden en Wroclaw, het bedevaartsoord Czestochowa en het voormalig concentratiekamp Auschwitz. De totale fietstocht bedraagt ruim 1500 km.

Programma
Vanuit Nederland worden er verschillende reizen naar de WJD georganiseerd. De kern van iedere reis is hetzelfde. Van 25 juli tot 1 augustus neem je deel aan de WJD in Krakau. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Traditionele hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel van Krakau, en op zondag een indrukwekkende slotviering.

Algemeen
Een globale dagindeling ziet er als volgt uit: 06.15 uur opstaan / ontbijten / tent opbreken 07.30 uur Vertrek fietsers 10.00 uur Koffie/theepauze 12.30 uur Lunch 15.30 uur Aankomst camping 16.30 uur Tent opzetten 19.00 uur Gezamenlijk diner Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die kan opladen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer per dag een routeboekje. Voor het vervoer van de fietsen terug naar Nederland wordt gezorgd.

info

Vader Johannes van Voorst tot Voorst
(06) 49 38 49 09
kapelaanjohannes@gmail.com

Wil van Erp
(06) 53 80 48 22
w.erp@planet.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsKrakau (Polen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl