Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 november 2015    Evangelie van 2015-11-27
begintijd17:45 uur
 titelConferentie tegen de doodstraf
beschrijving

Vrijdag 27 november vindt een conferentie tegen de doodstraf plaats, om 18.00 uur in het Huis van Sant’Egidio aan het Waterlooplein 205 in Amsterdam.
Wilbert Rideau vertelt over zijn ervaring in de dodencel en na zijn vrijlating. Hij kwam in 2005 vrij nadat hij 44 jaar op death row had gezeten in de Amerikaanse staat Louisiana. Een doorslaggevend feit in zijn oorspronkelijke veroordeling was zijn huidskleur.

Programma
17.45 uur - Gelegenheid tot een meet & greet met Wilbert Rideau
18.00 uur - Getuigenis van zijn ervaringen
18.45 uur - Gelegenheid tot het stellen van vragen
19.30 uur - Receptie

Wilbert Rideau werd op 13 februari 1942 geboren in Louisiana. In 1961 pleegde hij als 19-jarige een bankoverval om uit de armoede te raken en schoot in paniek per ongeluk één van de bankbediendes dood. Hij werd daarvoor ter dood veroordeeld en verbleef 44 jaar in Angola (Louisiana State Prison). Daar begon hij te werken als journalist voor de gevangeniskrant, The Angolite, waarvoor hij vele bekroningen en onderscheidingen ontving. Een artikel in ‘Life’ noemde Rideau “de meest gerehabiliteerde gevangene in Amerika.” In 2005 werd hij na een nieuw proces vrijgelaten, nadat hij veroordeeld werd tot een lagere straf vanwege doodslag in plaats van moord.

info

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieHuis van Sant Egidio, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl