Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 26 juni 2016    Evangelie van 2016-06-26
begintijd11:00 uur
 titelSint-Jansprocessie Laren
beschrijving

Op 26 juni 2016 wordt in Laren weer de Sint-Jansprocessie gelopen.

Programma 2016

Zaterdag 25 juni:

17.00 uur: De klokken luiden het Sint Jansfeest in.

19.00 uur: Openingslof in de Basiliek, met uitstelling van het Allerheiligste en Zegen. In deze viering zal pastoor Vriend voorgaan. De Cantorij staat o.l.v. Jim Berben. De Basiliek blijft open tot 21.00 uur.

20.00 uur: Rijtuigen rijden de processieroute.

Zondag 26 juni:

07.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof. Celebrant is emeritus pastoor J. Willems

09.00 uur: Plechtige, Latijnse hoogmis in de Basiliek. Celebrant is n.n.b. Het koor staat o.l.v. Bas Groenewoud.

11.00 uur: SINT JANSPROCESSIE.
De processie vertrekt vanuit de basiliek en gaat via de Brink, Sint Janstraat en de Hilversumseweg naar het Sint Janskerkhof.

12.00 uur: Eucharistieviering op het kerkhof.
Hoofdcelebrant is n.n.b.

13.00 uur: Vertrek van de sacramentsprocessie vanaf het kerkhof, deze gaat via de Langsakker, Vredelaan, Zevenenderdrift, Zevenend en de Brink naar de basiliek.

14.15 uur: Afsluiting van de processie met sluitingslof in de basiliek met het Te Deum, Tantum Ergo en na de Zegen het bekende Larense Sint Janslied. De Basiliek blijft open tot 16.00 uur.

Zaterdag 27 augustus: Marteldood Sint Jan

19.00 uur: Eucharistieviering op het Sint Janskerkhof.

Thema 2016
“Gelukkig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden” zal dit jaar het thema zijn van onze processie. Tijdens het openingslof op zaterdag 25 juni zal Pastoor Vriend u graag tekst en uitleg geven over het gekozen thema. De afbeelding op de kaft van het processieboekje verwijst naar het thema.

Onkosten Sint Jansfeest
Uw steun om het feest te vieren is onontbeerlijk, daarom ook onze grote dank voor uw giften en legaten van de afgelopen jaren. Ook dit jaar willen wij u vragen ons financieel te ondersteunen door uw bijdrage over te maken op onze bankrekening NL17 RABO 0334 9488 00 (tnv Broederschap Sint Jan) De stichting is als goed doel door de belastingdienst officieel erkend.

U kunt ons ook steunen door aankopen te doen in onze Sint Janskraam. Er zijn weer grote en klein geel/witte wimpels verkrijgbaar. De Sint Janskraam staat op het kerkplein op zaterdagmiddag 25 juni vanaf ca. 15.00 tot 20.30 uur en op zondag 26 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden zijn de artikelen te zien in de vitrine achter in de basiliek en te verkrijgen via de penningmeester of aanwezige broedermeester.

info

www.sintjansprocessie.nl

locatie
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl