Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerdinsdag 16 februari 2016    Evangelie van 2016-02-16
 titelStille dagen met pater Wilkens s.j.
beschrijving

In het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid zal Dr. (Pater) Gerard Wilkens sj in het jaar 2016 een aantal stille dagen leiden in ons klooster.

Misericordiae Vultus
Het gelaat van de Barmhartigheid - Afkondiging van het Buitengewone Jubileum van de Barmhartigheid

“Jezus Christus is het gelaat van de barmhartigheid van de Vader. Het mysterie van het christelijk geloof lijkt in dit woord zijn samenvatting te vinden. Het is levend, zichtbaar geworden en heeft zijn hoogtepunt bereikt in Jezus van Nazareth. Nadat de Vader, “die rijk is aan erbarming” (Ef. 2, 4), zijn naam heeft geopenbaard aan Mozes als “een barmhartige en medelijdende God, lankmoedig, groot in liefde en trouw” (Ex. 34, 6), heeft Hij niet opgehouden op verschillende wijzen en op zeer veel ogenblikken in de geschiedenis zijn goddelijke natuur te doen kennen. In de “volheid van de tijd” (Gal. 4, 4), toen alles was bepaald volgens zijn heilsplan, zond Hij zijn Zoon, geboren uit de Maagd Maria, om ons definitief zijn liefde te openbaren. Wie Hem ziet, ziet de Vader. Jezus van Nazareth openbaart met zijn woord, met zijn gebaren en met heel zijn persoon de barmhartigheid van God.”

Data

  • Dinsdag 16 februari 2016
  • Donderdag 17 en vrijdag 18 maart 2016
  • Vrijdag 8 april 2016
  • Vrijdag en zaterdag 20-21 mei 2016
  • Vrijdag en zaterdag 17-18 juni 2016

U kunt zich nu aanmelden via www.birgittinessen.nl/contact
Dit is mogelijk tot een dag voor aanvang.

info

www.birgittinessen.nl

locatieBirgittinessen, Maasstraat 17
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl