Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016    Evangelie van 2016-08-31
 titelChristelijk Sociaal Congres 2016
beschrijving

In 2016 vieren we dat 125 jaar geleden (1891) Abraham Kuyper het eerste Christelijk Sociaal Congres organiseerde en vanuit katholieke zijde de encycliek Rerum Novarum werd gepubliceerd. Beide als antwoord op de sociale kwesties die in deze tijd speelden. Er was een groeiend besef dat de positie van de arbeider onder het liberale en kapitalistische regime onrechtvaardig was en de menselijkheid van de arbeider werd geschaad. Dit vormde de aanleiding tot actie in christelijke kringen. Zie onze geschiedenispagina voor meer informatie over het eerste begin van de Christelijk Sociale beweging.

Het overkoepelende beeld van het congres in 2016 zal positief, hoopvol en toekomstgericht zijn, gericht op de 21ste eeuw. We laten als CSC zien, samen met onze partners, waar de energie zit van vernieuwing en verandering in de samenleving en in de verschillende sectoren, waar de vreugde en de hoop, het verdriet en de angst, en wat de drijfveren van mensen zijn om te werken aan verbetering van situaties. Daarbij gaat het voor ons telkens om mensen en hun creatieve, morele en sociale talenten, mensen in vitale gemeenschappen. Om voorbeelden van mensen die samen aan de slag zijn en zich inzetten voor elkaar en voor de samenleving – soms ook buiten de gevestigde systemen om en tegen de verdrukking in.

Kosten: € 350 voor het gehele congres

info

info.csc@sbi.nl
www.stichting-csc.nl/agenda/christelijk-sociaal-congres-2016

locatie
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl