Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 14 t/m zaterdag 19 november 2016    Evangelie van 2016-11-14
 titelBedevaart Rome Bisdom Den Bosch
beschrijving

Op 15 november 2016 vindt in Rome een bijeenkomst van katholieke pelgrims uit Nederland plaats. Het bisdom van ’s-Hertogenbosch sluit aan bij de Nederlandse Bedevaart van 14 t/m 19 november 2016 om gehoor te geven aan de oproep van Paus Franciscus.

Paus Franciscus gaf op 8 december 2015 officieel het startsein voor het door hemzelf ingestelde Buitengewoon Jubileum van de Barmhartigheid. Dat deed hij door de rituele opening van de Heilige Deur van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Deze porta sancta wordt weer dichtgemaakt op 20 november 2016, de dag dat dit jubeljaar plechtig zal worden afgesloten.

De Bisschop van Rome nodigt in zijn bul Misericordiae vultus alle gelovigen uit om tijdens het Heilig Jaar naar de Eeuwige Stad te pelgrimeren:

“De pelgrimstocht is een bijzonder teken van het Heilig Jaar, omdat het een icoon is van de tocht die ieder in zijn bestaan aflegt. Het leven is een pelgrimstocht en het menselijk wezen is een viator, een pelgrim die een weg aflegt naar een begeerd doel. Ook om de Heilige Deur in Rome en in ieder andere plaats te bereiken zal ieder naar eigen krachten een pelgrimstocht moeten volbrengen.”

Naast het bisdom van ’s-Hertogenbosch zullen ook andere bisdommen, parochies uit het hele land en vele katholieke organisaties in het heilig jaar op pelgrimage gaan naar de Eeuwige Stad met de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Daarom organiseren zij een bedevaart naar Rome in het najaar van 2016. Heel bijzonder is het dat er op 15 november in Rome een ‘Nederlandse dag’ zal zijn. Deze vindt plaats precies vijf dagen vóór de afsluiting van het jubeljaar. De dag begint met een gezamenlijke viering van de eucharistie in de Sint-Pieter, waarin Nederlandse bisschoppen zullen celebreren en waarbij paus Franciscus mogelijk zal aansluiten. Na de gezamenlijke lunch worden er diverse programma’s aangeboden, waarbij elk programma is aangepast aan de wensen van de verschillende groepen. De dag zal vooral in het teken staan van vreugde en verbondenheid. Iedereen mag zich daarbij welkom voelen. Het belooft daarom een unieke ervaring te worden. We hopen dat we met velen van ons bisdom (en ook de andere Nederlandse bisdommen) aanwezig zijn op de ‘Nederlandse dag’.

Tijdens de bedevaart van maandag 14 t/m zaterdag 19 november ontmoet u Paus Franciscus bij de algemene audiëntie, maakt u een wandeling in het teken van barmhartigheid door de gezellige wijk Trastevere en bezoekt u de andere basilieken en de highlights van Rome. De bedevaart wordt afgesloten met een zendingsviering in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedrale kerk van het bisdom Rome met daarin de zetel van de bisschop van Rome, de Paus. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om zelf de stad te verkennen of even te ontspannen op een terrasje. Bekijk de flyeren het aanmeldformuliervan deze bedevaart.
Programma onder voorbehoud

Informatiebijeenkomst op 2 maart
Om u over de bedevaart (bijv. het inhoudelijk programma en de praktische zaken) te informeren wordt er een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze avond zal plaatsvinden op woensdag 2 maart om 19.30 uur in het Sint-Janscentrum (Papenhulst 4) te ’s-Hertogenbosch.
Wilt u zich hiervoor aanmelden bij mevr. A. van der Els ( avdels@bisdomdenbosch.nl ).

In de komende periode zult u ook via de website van het bisdom steeds op de hoogte worden gehouden van de actuele informatie over deze bijzondere pelgrimage naar de Eeuwige Stad.

info

Mw. A. van der Els
avdels@bisdomdenbosch.nl

(073) 681 81 11
www.vnb.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl