Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 8 mei 2016    Evangelie van 2016-05-08
(Moederdag)
begintijd09:00 uur
 titelGeloof en Gezin - Boete en Verzoening
beschrijving

Wat is Geloof en Gezin?
In oktober 2014 zijn we binnen de Vituskerk gestart met een serie bijeenkomsten voor ouders van jonge kinderen (0-14 jaar). Het doel is om als ouders samen te komen en ervaringen en ideeën uit te wisselen, op een open en vrijblijvende wijze met een praktische insteek.

Bijeenkomst zondag 8 mei 2016
Thema: Sacrament van Boete en Verzoening

Paus Franciscus geeft tijdens dit Jaar van Barmhartigheid speciale aandacht aan het Sacrament van Boete en Verzoening. Dit merken we ook in onze eigen parochie. Zo heeft Pastoor Dresmé in het parochieblad van februari / maart dit jaar een uitgebreid artikel geschreven over de biecht. Voor veel gelovigen is dit Sacrament relatief onbekend. Wel zijn er vaak veel vragen, zoals: Waarom zou ik gaan biechten? Ik zie mezelf helemaal niet als ‘zondig’, kan ik niet gewoon mijn fouten tijdens persoonlijk gebed met God delen? Hoe ziet een biechtgesprek er, anno 2016, uit? Hoe kan ik me erop voorbereiden? Kan dit Sacrament mij helpen om mijn geloofsleven te verdiepen? En is het nodig of gebruikelijk dat kinderen dit Sacrament ontvangen? Hoe kan ik mijn kinderen hierin begeleiden? En vanaf welke leeftijd? Tijdens de bijeenkomst zullen we op laagdrempelige wijze een open en ongedwongen gesprek hebben over het Sacrament van Boete en Verzoening. Pastoor Dresmé komt een korte inleiding geven waarna we als ouders in kleine groepen verder ideeën en gedachten uitwisselen. Iedereen is van harte welkom!

Interesse? Voor vragen kunt u terecht bij Esther Eiling via geloofengezin@vitus.nl , of bij Pastoor Dresmé.

Wanneer?
De bijeenkomsten vinden op zondagochtend voor de H. Mis plaats, ongeveer 4 of 5 keer per jaar.

Locatie: Het St. Annagebouw achter de Vituskerk.

Kinderopvang: Kinderen zijn natuurlijk welkom, er is kinderopvang aanwezig.

Programma: Om 9.00 uur beginnen we met een gezamenlijk ontbijt voor de ouders en kinderen. Om 9.30 uur luisteren de ouders naar een korte (10 minuten) inleiding over het onderwerp, om vervolgens in kleine groepen hierover verder te praten. Om 10.30 uur sluiten we af.

info

Esther Eiling
geloofengezin@vitus.nl
www.vitus.nl

locatieSt. Annagebouw, Emmastraat 7
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl