Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 4 t/m donderdag 5 mei 2016    Evangelie van 2016-05-04
(Nationale dodenherdenking)
begintijd19:00 uur
eindtijd07:00 uur
 titelKloosternacht van de Barmhartigheid
beschrijving

In de Heilige Driehoek in Oosterhout organiseren de drie kloostergemeenschappen die daar zijn gevestigd in het kader van het Jaar van Barmhartigheid een kloosternacht voor jonge mensen tussen 16 en 35 jaar.

Deze ‘Kloosternacht van de barmhartigheid’ wordt gehouden van woensdag 4 mei op donderdag 5 mei, van 19.00 uur tot 7.00 uur. Vanaf 18.30 uur worden de deelnemers ontvangen bij de Benedictinessen in de OLV Abdij (www.olvabdijoosterhout.nl).

Om 19.00 uur zal mgr. Jan Liesen met zijn zegen en zending de pelgrimstocht beginnen en een Bijbelse inleiding over barmhartigheid verzorgen. Om 20.00 uur staan we bewust en biddend stil bij de herdenking van de doden. Vanaf 23.00 uur is het gezelschap welkom bij de leden van de Gemeenschap Chemin Neuf in de Sint-Paulusabdij (www.paulusabdij.nl), waar het ‘Chemin Neuf worship team’ uit Parijs een lofprijsconcert over barmhartigheid met een verzoeningsviering gaat verzorgen.

De kloostertocht wordt van 3.00 uur tot 7.00 uur besloten in Sint Catharinadal (www.sintcatharinadal.nl) met onder andere dauwtrappen in de wijngaard.

Meer informatie is beschikbaar op Facebook “Kloosternacht Oosterhout”. Inschrijving om als tochtgenoot mee te trekken of om als vrijwilliger te ondersteunen kan via Zuster Simone: kloosternacht@gmail.com .

Onze gemeenschappen heten u hartelijk welkom.

info

kloosternacht@gmail.com

locatieOLV Abdij, Sint-Paulusabdij en Sint Catharinadal
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl