Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 1 juni 2016    Evangelie van 2016-06-01
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelDe Eucharistie herontdekken (deel II)
beschrijving

In de dvd-serie Catholicism van bisschop Robert Barron behandelt hij veel onderwerpen die te maken hebben met het katholieke geloof. Dit doet hij op een verrassende manier door bijvoorbeeld uitspraken van allerlei schrijvers aan te halen en door sprekende beelden te gebruiken. Daarbij wordt er steeds gefilmd op bijzondere locaties.

Wij willen in twee keer stil staan bij de Eucharistieviering: de eerste keer over de Dienst van het Woord (op 18 mei) en de tweede keer over de Dienst van de Tafel (1 juni).

U bent ook van harte welkom als u 18 mei niet geweest bent! Sommigen van ons gaan regelmatig naar de Eucharistieviering, anderen wat minder. Hoe dan ook blijft de vraag: Wat gebeurt daar? Wat is het belang ervan? En wat heeft dit te maken met mijn alledaagse leven?

Eerst bekijken we zijn DVD-presentatie van ongeveer twintig minuten en erna gaan we met elkaar hierover in gesprek in kleine groepen. Bisschop Barron geeft hiervoor voldoende aanknopingspunten. Aan het einde volgt er een terugkoppeling en afsluiting in de grote groep.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Centrum voor Parochiespiritualiteit en Sacramentskerk Nijmegen.

info

(024) 355 80 29

locatieKlooster Brakkenstein, Heyendaalseweg 300
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl