Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 26 juni 2016    Evangelie van 2016-06-26
begintijd12:15 uur
 titelSint Jansdag Katwijk
beschrijving

De parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk organiseert op zondag 26 juni 2016 een Sint Jansdag.

Weet u dat er parochianen zijn die nog nooit de activiteiten bij een georganiseerde Sint Jansdag hebben overgeslagen? Weet u dat er ook parochianen zijn die elke keer twijfelen, maar nog niet eerder aanwezig zijn geweest? Voor beide doelgroepen in het bijzonder, maar natuurlijk voor alle parochianen, geldt de uitnodigingsbrief.

Als evenementencommissie hebben we vanaf het moment dat u binnenkomt in ‘de kleine JOANNES’, na afloop van de eucharistieviering waar alle koren aan deelnemen, tot 15.00 uur een machtig mooi thema bedacht:

Wij doen het zonder Martine Bijl of André van Duin en dat gaat zeker lukken. Maar uw creatieve bakhulp hebben we hard nodig voor deze Sint Jansdag. We willen de koffie en thee in ‘de kleine JOANNES’ laten veraangenamen met hetgeen alle baktalenten van onze parochiekern aanleveren. Dan kunt u denken aan taarten / taartjes in de ... meest uiteenlopende vormen, thema’s, kleuren, grootte, maar ook aan koek, broodjes met de meest verrassende inhouden en / of aankleding. Misschien komt zo ook weer de in de vergetelheid geraakte ‘Blauwe bielzentaart’, als ode aan de vroegere blauwe tram, waar sinds 1969 het recept van onvindbaar is, bij onze Sint Jansdag plotsklaps toch weer op de tafel te staan om met elkaar te worden genuttigd.

De deelnemers en leveranciers van hun baksel(s) krijgen sowieso de dankbare blikken, schouderklopjes en waarderende woorden van alle andere aanwezigen die zich door uw baksel(s) laten verblijden. Maar alle aanwezigen vormen met elkaar ook de publieksjury die de beste Joannes-baksels mag aanwijzen. We zijn er ook in geslaagd om een zeer deskundige vakjury voor deze Sint Jansdag aan te trekken. En voor de winnaars zijn er natuurlijk leuke prijzen geregeld. Op de achterzijde van deze brief kunt u zich met uw baksel(s) aanmelden. De deelnemers krijgen later verdere informatie.

Wij hebben als evenementencommissie na deze koffie-plus van 12.15 – 15.00 uur een onwijs gaaf programma voor u in elkaar gezet. Het is voor de jongere en oude(re) parochianen zeker leuk om deel te nemen en alles is in ‘de kleine JOANNES’. Wat zou het leuk zijn als we op deze uitnodigingsbrief meer reacties dan de laatste jaren zouden mogen ontvangen. Sint Jansdag is immers een dag van elkaar ontmoeten, spreken en samen-kerk-zijn handen en voeten geven. Wat is er voor allen te doen? U kan zich opgeven voor één te volgen workshop, maar u kan er ook gewoon zijn genietende van alles wat er om u heen gebeurt. Lees dus maar snel verder!

Er zijn vier workshops die onder het genot van een drankje / hapje van 12.15 – 14.00 uur worden gehouden. U mag maximaal aan één workshop deelnemen en voor alle kinderen is er een speciale workshop geregeld. Voor hen wordt er ook een springkussen op de parkeerplaats uitgezet. Dus zij zullen zich zeker vermaken en als de kinderen zich vermaken gaat het met de ouders ook goed. Heeft u geen zin om aan zo’n workshop deel te nemen dan bent u natuurlijk gewoon van harte welkom op deze Sint Jansdag. U kunt natuurlijk ook overal even kijken, maar het leukste is en blijft het om zelf deel te nemen.

  1. Workshop bonbons maken
  2. Workshop kaarsen maken
  3. Workshop wijnproeverij (leeftijd minimaal achttien jaar)
  4. Workshop cupcakes versieren voor de kinderen

Aansluitend is er tot 15.00 uur een broodjeslunch met koffie / thee / jus d’orange om met elkaar deze Sint Jansdag af te sluiten. Voor de invulling van de rest van deze zondag moet u wel zelf zorgen.

Wilt u deelnemen vanaf 12.15 uur aan één workshop en vanaf 14.00 uur aan de lunch? Vul onderstaande antwoordstrook in en lever deze in een envelop in bij het parochiesecretariaat aan de Kerkstraat 70. Dat kan tot en met uiterlijk zondag 19 juni 11.00 uur. Wilt u op de envelop noteren ‘Aanmelding Sint Jansdag’?
U kunt ook een email sturen naar Richard Hulmer ( r.hulmer@casema.nl ). Wij rekenen op u en nog vele, vele andere parochianen.

info

Richard Hulmer
r.hulmer@casema.nl
www.joannesdedoper.nl/2016/05/sint-jansdag-zondag-26-juni-2016

locatieParochiekern H. Joannes de Doper, Kerkstraat 70
plaatsKatwijk aan Zee (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl