Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 25 juni 2016    Evangelie van 2016-06-25
begintijd15:00 uur
 titelHeringebruiknameconcert Bavokathedraal
beschrijving

Op zaterdag 25 juni 2016 vanaf 15.00 uur wordt een speciaal zaterdagmiddagconcert gegeven in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem. Organist Olivier Latry zal het Adema-orgel weer ingebruiknemen.

Programma:

  • Choral sur ‘Victimae paschali laudes’ (Charles Tournemire)
  • Prélude, Fugue et Variation (César Franck)
  • Extraits de la première Symphonie, opus 14: Allegro vivace & Final (Louis Vierne)
  • Dance macabre (Camille Saint-Saëns/Transcription pour orgue d’Ewin Lemare)
  • Suite pour Orgue, opus 5 (Maurice Duruflé)
  • Improvisation (Olivier Latry)


Olivier Latry
Olivier Latry, geboren in Boulogne-sur-Mer, wordt gerekend tot de belangrijkste organisten van zijn generatie. Hij studeerde orgel bij Gaston Litaize aan de muziekacademie in St. Maur-des-Fossés.

Van 1981 tot 1985 was hij organist van de Cathédrale Saint-Étienne de Meaux. Latry werd op 23-jarige leeftijd aangesteld als een van de vier organisten van de Notre-Dame in Parijs. Daarnaast is hij sinds 1995 orgeldocent aan het Conservatorium van Parijs.

Latry ontving in 2000 de Prix Del Duca van de Académie des Beaux Arts en in 2009 werd hij door het American Guild of Organists in New York benoemd tot International Performer of the Year.

Olivier Latry maakte vele cd-opnamen. Tot de meest recente behoren veelgeprezen cd’s voor Deutsche Grammophon met werken van César Franck en het complete orgel-oeuvre van Olivier Messiaen.

info

www.stichtingvoxhumana.nl/activiteiten/concerten/105-spectaculair-concert-juni-2016

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl