Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 27 juni 2016    Evangelie van 2016-06-27
begintijd07:00 uur
 titelPelgrimswandeling OLV. Altijddurende Bijstand
beschrijving

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert diverse pelgrimstochten.

Pelgrimswandeling op de feestdag van OLV van Altijddurende Bijstand

Dit jaar gedenkt Klooster Wittem dat het 150 jaar geleden is dat de icoon van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de redemptoristen werd toevertrouwd en een wereldwijde verering op gang kwam. Dat wordt onder meer gevierd met een noveen die op 18 juni begint. Gedurende negen dagen zijn er liturgievieringen en andere activiteiten, als voorbereiding op de eigenlijke feestdag, maandag 27 juni.

Op die dag is er o.a. een vroege ochtendwandeling van 14 km vanuit de kerk van Kunrade, waar Maria onder dezelfde eretitel wordt vereerd. De start is om 07.00 uur aan het O.L.Vrouweplein in Kunrade/Voerendaal. De wandelaars komen ruim op tijd in Wittem aan, om deel te nemen aan de feestelijke eucharistieviering van 11.00 uur, waarin mgr. F.Wiertz hoofdcelebrant is.

Wie wil kan om 14.00 uur mee terugwandelen langs een andere maar even lange route . Men kan ook met openbaar vervoer (lijnbus 47 en 40 - overstappen in Gulpen) naar Kunrade terugreizen.

info

(043) 450 1741
www.kloosterwittem.nl
www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieOnze Lieve Vrouweplein
plaatsVoerendaal (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl