Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 2 juli 2016    Evangelie van 2016-07-02
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelAutozegening in Hoeven
beschrijving

De autozegening maakt ons bewust van onze verantwoordelijkheid in het verkeer. In Hoeven gebeurt dit al sinds 1927. Alle voertuigen mogen hieraan deelnemen.

De autozegening vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 juli tussen 14.00 uur - 16.00 uur en op zondag 3 juli na de viering van 9.30 uur.

Het is beslist niet zo dat ons dan niets meer kan overkomen. Maar we hopen dat de zegening op voorspraak van Christoffel ons allen goed mogen doen. Hij wilde graag mensen helpen en bedacht dat dat het beste kon door een oversteekplaats te maken over de rivier.

Op een dag was het slecht weer. Christoffel lag op bed en dacht iemand te horen roepen. Dat bleek ook zo te zijn. Toen hij ging kijken stond er inderdaad een jongetje voor de deur, die graag de rivier over wild steken. Ondanks het slechte weer hielp Christoffel het jongetje toch. Hij zette hem op zijn schouder en stak de rivier over. Het leek alsof het jongetje steeds zwaarder werd, maar Christoffel ging natuurlijk gewoon door.Toen zij de overkant hadden bereikt vroeg hij wie het jongetje was. Het leek alsof hij de hele wereld op zijn schouders had gedragen. Het jongetje bleek Jezus te zijn.

De naam Christoffel betekent ‘Christusdrager’. Hij is later heiligverklaard.

U bent allen van harte welkom.

info

www.bernardusparochie.nl

locatieSint Janstraat 40
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl