Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 2 t/m zondag 4 september 2016    Evangelie van 2016-09-02
 titelJubileum diaconaal en caritas werkers
beschrijving

In het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid staat er, net als eerder bijvoorbeeld voor priesters en diakens, ook voor diaconaal werkers en caritasvrijwilligers een jubileumbijeenkomst in Rome gepland. Zij komen van 2 tot en met 4 september samen op onder meer het Sint Pietersplein.

Vrijdag 2 september is er vanaf 14.00 uur Eucharistische Aanbidding in diverse kerken (per taalgroep). Daar kunnen de deelnemers ook het sacrament van boete en verzoening ontvangen. Aansluitend zijn er ‘pelgrimages’ naar de Heilige Deur. Van 17.00 tot 22.00 uur staat een ontvangst in de tuinen van de Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) op het programma. Daar zal ook een kleine ‘informatiemarkt’ zijn op diaconaal gebied. Tijdens het laatste uur van deze bijeenkomst is er een gezamenlijke viering. Tot slot krijgen de aanwezigen de gelegenheid om deel te nemen aan een rondgang ‘in het spoor van de heiligen en de zaligen van Barmhartigheid’.

De zaterdagochtend begint om 8.30 uur met catechesevoorbereiding, waarna de pelgrims om 10.00 uur de catechese van paus Franciscus bijwonen op het St. Pietersplein. Degenen die zich voor deze zaterdag hebben ingeschreven, krijgen vanaf 14.00 uur gelegenheid door de Heilige Deur te gaan. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn ook de informatie-stands bij de Engelenburcht weer geopend en kan wederom de rondgang ‘in het spoor van de heiligen en de zaligen van Barmhartigheid’ gelopen worden.

Op de slotdag wonen de pelgrims om 10.00 uur de Eucharistieviering met paus Franciscus bij op het St. Pietersplein. Die ochtend zal de paus ook Moeder Teresa heilig verklaren. Om 12.00 uur is het Angelus – tot besluit van de jubileumbijeenkomst krijgen de ‘zondagspelgrims’ gelegenheid door de Heilige Deur te gaan.

info

www.im.va

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl