Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdinsdag 2 augustus 2016    Evangelie van 2016-08-02
begintijd12:00 uur
 titelOecumenisch middaggebed rond thema reizen
beschrijving

In de maanden juli en augustus van 2016 verzorgen de gemeenschappen van H. Bernardus van Clairvaux en de Protestantse Gemeente te Oudenbosch elke dinsdag en donderdagmiddag om 12.00 uur een Middaggebed in de basiliek.

De basiliek in Oudenbosch trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers, maar een kerk is meer dan een museum. Het is ook een sacrale ruimte die ons een rustmoment geeft ook, of juist, in de vakantie maanden. Beide gemeenschappen werken voor dit project samen met de bedoeling buiten de diaconie en de oecumenische gebedsweek voor eenheid te zorgen.

Wie zorgen voor het Middaggebed
Van de werkgroep die voor de uitvoering van het Middaggebed zal zorgen, maken o.a. Ds. Inkelaar-de Mos en diakenstudent Stefan Lange deel uit naast meerdere betrokken leden van beide gemeenschappen.

Wat is de opzet
Voorlopig is gekozen voor een opzet van de viering van circa twintig minuten met de volgende onderdelen: Lied van Taizé, openingsgebed, psalm, lezing, meditatief moment, lied van Taizé, voorbeden/gebeden van dankbaarheid en verbondenheid, Onze Vader, slotgedachte/gebed Zegenbede/gebed.

Voor wie bestemt
Deze Gebedsviering staat open voor elke belangstellende uit de beide gemeenschappen maar vooral ook voor de vele passanten die de basiliek in deze maanden binnenlopen ter bezichtiging. Zij kunnen zich aansluiten bij het gebed dat op dinsdag en donderdagmiddag om 12.00 uur wordt gehouden.

Plaats van de viering
Als plaats voor deze viering is gekozen de ruimte in de basiliek tussen het Tombealtaar en het Sacramentsaltaar. In deze rustige plaats buiten de looprichting in de kerk staan in een cirkel een aantal stoelen voor de deelnemers aan de viering waar een ieder zich kan aansluiten.

Ingaande dinsdag 5 juli t/m 25 augustus bent u van harte welkom!

info

Stefan Lange
(06) 11 38 13 72
stefan.lange@quicknet.nl
www.bernardusparochie.nl
www.pkn-oudenbosch.nl

locatieBasiliek H.H. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl