Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-01
begintijd18:30 uur
 titelFakkeltocht naar OLV in ’t Zand
beschrijving

Al jaren traditie op de eerste zaterdag van oktober: een bidtocht van de Roermondse Kathedraal naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw In ’t Zand.

Op zaterdag 1 oktober 2016 wordt alweer de 30e fakkeltocht gehouden naar Onze Lieve Vrouw in ’t Zand.

Eucharistieviering
Om 18.30 uur in de St. Christoffelkathedraal, Roermond met medewerking van het Gospelkoor Gioia uit Rimburg, Landgraaf.

Vertrek fakkeltocht
Om 19.30 uur: Na de eucharistieviering zijn fakkels en lampionnen voor de kinderen verkrijgbaar à € 2,--. Onder begeleiding van vrijwilligers en verkeersregelaars vertrekt de fakkeltocht biddend en zingend richting de Kapel.

Bijeenkomst met gebed
Kapel In ’t Zand
Speciaal vanwege deze 30e fakkeltocht wordt er om 20.45 uur in de Kapel door een groep van Totus Tuus een aangrijpende pantomime opgevoerd: ‘Terug naar de Vader’. Indien gewenst kunt u daarna deelnemen aan de aanbidding van
het uitgestelde Allerheiligste, het sacrament van Boete en Verzoening ontvangen en/of bidden bij het genadebeeld in de processiegang.

Bij het verlaten van de Kapel ontvangt u een kleine herinnering aan de 30e fakkeltocht.

Vanaf 20.30 uur is er op het pleintje vóór de Kapel gelegenheid tot het drinken van koffie/thee en/of het nuttigen van een snack.

Pendelbus
Vanaf circa 21.00 uur tot circa 23.00 uur rijdt een pendelbus vanaf het pleintje vóór de Kapel naar het NS-Station en de Roerkade.

Welkom
Iedereen is welkom om het programma geheel of gedeeltelijk mee te maken. Opgave vooraf is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel wordt een bijdrage van € 2 voor een fakkel / lampion gevraagd.

Priesters en diakens die mee willen celebreren in de H. Mis dienen zich vooraf aan te melden via onderstaand mailadres en zelf een albe met stola mee te nemen.

info

Myriam Rademaker:
(0475) 38 68 92
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl