Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 3 september 2016    Evangelie van 2016-09-03
 titelTuin-vrijwilliger bij de Benedictinessen
beschrijving

Landgoed Onze Lieve Vrouwe Abdij Oosterhout. Het landgoed van de zusters Benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout is op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers.

Datum en tijd in overleg nader te bepalen!

Het landgoed, bijna 10 hectare groot, bestaat uit diverse onderdelen zoals een gasten- en familietuin, bloementuin, begraafplaats, een wandeltuin met grote vijver, een omvangrijke boomgaard en een nutstuin met overwegend zacht fruit. Het geheel wordt op ecologische wijze beheerd en onderhouden onder andere door de inzet van een schaapskudde voor begrazing, inzaaien van percelen met bloemrijke mengsels en onkruidbeheer door middel van schoffelen en branden. Door de grote verscheidenheid aan bomen, bloemen, struiken en planten is de tuin een gunstige omgeving voor allerlei vogels en nuttige insecten. Het landgoed wordt door tuinliefhebbers zeer gewaardeerd. De lat ten aanzien van onderhoud ligt dan ook hoog.

Ter ondersteuning vragen de zusters mensen die zich als vrijwilliger(ster), met enige kennis van en affiniteit met tuinonderhoud, willen inzetten voor het mede onderhoud en behoud van dit uniek landgoed binnen Oosterhout. Heeft u belangstelling en vindt u het leuk om onder leiding van de hovenier diverse tuinwerkzaamheden te verrichten, dan kunt u dit kenbaar maken door een kort berichtje te sturen naar: hoofdpersoneel@olvabdijoosterhout.nl t.n.v. mevr. Marlies Heemskerk.

info

Zr. Lydia Nijhuis osb.
(0162) 45 32 96 (10.30-12.00 uur / 14.30-16.30 uur)
hoofdpersoneel@olvabdijoosterhout.nl
www.olvabdijoosterhout.nl

locatieOnze Lieve Vrouweabdij, Zandheuvel 90
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl