Vandaag is vrijdag 20 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 21 juli t/m woensdag 2 augustus 2017    Evangelie van 2017-07-21
 titelWerkbedevaart Lourdes - Jongeren voor Zieken
beschrijving

In 2017 zal de Stichting Jongeren voor Zieken voor de vierde keer, naar een jaar afwezigheid, een 13-daagse werkvakantie naar Lourdes voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar organiseren van 21 juli t/m 2 augustus 2017. Het is de bedoeling dat we met enkele 9 persoonsbusjes vol enthousiaste jongeren naar Lourdes gaan om daar met elkaar de (zieke) medemens belangeloos te helpen. Dit doen we door ons aan te sluiten bij een internationaal gezelschap: de Hospitalite Notre Dame de Lourdes.

Wanneer?
Bij voldoende deelname vertrekken we vrijdag 21 juli 2017 uit Utrecht. Die avond slapen we in Rimont in Frankrijk. De volgende dag reizen we dan door naar Lourdes waar we onze tenten opslaan op het jongerenkamp bij Lourdes.

Dinsdag 1 augustus zullen we vroeg vertrekken uit Lourdes. ’s Avonds zullen we in Saint Quentin sur Indrois in Frankrijk overnachten. Woensdag 2 augustus zijn we dan weer terug in Nederland.

En in Lourdes?
We verblijven de dagen in door de organisatie beschikbaargestelde verblijf accomodatie op het jeugdcamping (Village de jeunes). Vanaf zondag volgt een (minimaal) zesdaagse werk stage bij de Hospitalite Notre Dame de Lourdes. Na deze stage zullen we twee dagen vrij hebben en nog enkele excursies organiseren. We nemen deel aan de licht- en sacramentsprocessie, internationale jongerenmis, een viering in de ondergrondse basiliek. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor creativiteit, sportiviteit, muziek of zomaar een ontmoeting.

Werkweek?
We steken deze dagen onze handen uit de mouwen om in alle eenvoud dienstbaar te zijn. De jongens zetten zich in op het station, vliegveld, ordedienst op het heiligdom en in de baden. De meisje worden ingezet voor allerlei taken in het hospitaal of in de baden. Het werk is internationaal, je ontmoet mensen uit de hele wereld! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben of vreemde talen te spreken, wel wordt van je verwacht dat je fysiek in staat bent je taken te verrichten zodat je volledig voor de ander je beste beentje voor kunt zetten.

De reis zal ook in 2017 weer begeleid worden door pater Elias csj, broeder Clemens Maria csj en Peter Groot

Kosten?
De kosten voor deze dertiendaagse reis bedragen € 550,=. Daarvoor krijg je:

  • Vervoer van en naar Lourdes
  • Betaling van de tolgelden
  • Drie maaltijden per dag
  • Overnachtingen in Lourdes in tent.
    Voor iedere deelnemer is er een persoonlijke tent.
  • Excursies

Aanmelding (sluitdatum voor de inschrijving is 1 mei 2017)

Deze ervaring van je leven wil je zeker niet missen. Meld je daarom zo spoedig mogelijk aan via het inschrijfformulier op de site of via info@jongerenvoorzieken.nl
Laat daar je naam, adres gegevens achter maar ook je geboortedatum, je geboortgeplaats en je telefoonnummer. Als je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met Peter Groot (06) 53 41 93 86.

Aanmelden? Ga naar de link ‘opgeven werkbedevaart’ boven aan de pagina.

Na inschrijving dien je € 250,= over te maken om zeker te zijn van deelname. Hiervoor krijg je een aanmeldingsbrief met meer gegevens.

Sluit een annuleringsverzekering af want na ontvangst van de eerste betaling is er geen mogelijkheid om het inschrijfgeld terug te krijgen.

info

Peter Groot
(06) 53 41 93 86
info@jongerenvoorzieken.nl
www.jongerenvoorzieken.nl

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
jongkatholiekwww.jongkatholiek.nl/agenda/agenda.php?id=31473
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl