Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 3 september 2016    Evangelie van 2016-09-03
 titelInkleding Mark de Jong en Dennis Seelen
beschrijving

Op 3 september treden Mark de Jong (33) en Dennis Seelen (34) toe tot de orde van de minderbroeders franciscanen en ontvangen zij het ordeskleed: de ‘franciscaanse pij’. Deze zogeheten ‘inkleding’ vindt plaats in de kerk van het minderbroedersklooster in Megen, waar beide broeders aan hun noviciaat van een jaar beginnen onder leiding van novicemeester Wim Pot ofm.

In september 2015 startten de aspirant-franciscanen met hun ‘postulaat’ om de orde te leren kennen. Mark de Jong in Amsterdam en Dennis Seelen in Megen. Ze besloten in te treden bij de franciscanen. De Jong was werkzaam in de brandbeveiliging en Seelen had een eigen schildersbedrijf.

De afgelopen jaren is er in Nederland een groeiende belangstelling om in te treden bij de franciscanen. Vorig jaar verbonden vier jonge mannen zich aan de orde. Met het oog op de toekomst zijn de franciscanen enige tijd geleden voornamelijk jongere broeders gaan concentreren in ‘dragende communiteiten’ te Amsterdam en Megen. Aan deze gemeenschappen wordt binnenkort een nieuwe communiteit in ’s-Hertogenbosch toegevoegd, die zal worden gehuisvest in het kapucijnenklooster aan de Van der Does de Willeboissingel. De franciscanen hebben in mei een akkoord bereikt met de kapucijnen over de aankoop van het klooster.

info

www.franciscanen.nl

locatieMinderbroederklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl