Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-01
begintijd11:00 uur
 titelDiakenwijding Bisdom Rotterdam
beschrijving

Wijdingsplechtigheid op zaterdag 1 oktober 2016 om 11.00 uur in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal

Op zaterdag 1 oktober 2016 zal Mgr. Van den Hende door handoplegging en gebed Eli Stok tot diaken wijden. De wijding vindt plaats tijdens een plechtige Eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, die begint om 11.00 uur.

De uitnodiging voor deze diocesane plechtigheid is vanwege Centrum Vronesteyn voor de Priester- en Diakenopleiding verzonden aan alle betrokkenen.

Mgr. Van den Hende zal Eli Stok tot diaken wijden voor het bisdom Rotterdam. De diakenwijding van Eli Stok is een stap op de weg naar de priesterwijding, die later zal volgen.

De wijding op 1 oktober is het centrale moment van de donateursdag die ook op deze datum plaatsvindt. “Het is een genade Gods en mede vrucht van het gebed van de donateurs van Vronesteyn dat wij nieuwe diakens en priesters verkrijgen voor de Kerk van Rotterdam,” schrijft Mgr. Van den Hende in een brief aan de donateurs van Vronesteyn. “Het maakt deel uit van onze gezamenlijke roeping (Mt. 9, 36-38) dat wij als Kerk voortdurend blijven bidden om priesters en diakens als werkers voor de oogst.”

Rector Broeders van Vronesteyn vraagt om gebed voor de wijdeling in deze tijd van voorbereiding.

Priesters zijn uitgenodigd te concelebreren. Diakens zijn uitgenodigd deel te nemen aan de vredewens. Zij worden verzocht een eigen albe mee te nemen en zich voor de viering bij de ingang van de plebanie te melden.

Voorafgaand aan de viering is het tussen 10.00-10.45 uur mogelijk om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen (Mariakapel links achterin de kerk).

Het motto op de uitnodiging is ‘Barmhartig als de Vader’. De wijding vindt plaats in het Heilig Jaar van de Barmhartigheid (8 december 2015-20 november 2016).

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius- en Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl