Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 2 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
 titelFriese kerkendag - Bruggen
beschrijving

De provinciale kerkendag wordt eenmaal in de vier jaar gehouden op steeds een andere locatie en ditmaal is de beurt aan Harlingen. Op zondag 2 oktober is de historische binnenstad het decor voor dit evenement.

Op de provinciale kerkendag willen de kerken laten zien dat het kan. Dat het kan christen te zijn –een mens van geloof, hoop en liefde- in onze huidige maatschappij. In onze provincie zijn daar vele voorbeelden van.
Nu Harlingen op 2 oktober 2016 gastheer en plaats van handeling is, ligt het thema ‘bruggen’ voor de hand vanwege het grote aantal bruggen dat deze oude havenstad kent.

Voor de kerkendag roept dit thema het besef op dat het waardevol is in Christus met anderen verbonden te zijn en elkaar als gelovigen uit verschillende kerken en plaatsen te ontmoeten. Maar ook willen wij ons er van bewust zijn dat kerken geroepen zijn om zich niet op een eilandje terug te trekken maar bruggen over te gaan en bij te dragen aan de leefbaarheid, de gerechtigheid en de barmhartigheid in onze samenleving.

De Harlinger kerken stellen op 2 oktober hun deuren en harten open met mooie muziek, viering en ontmoeting, met talrijke workshops en medewerkers, van Piter Wilkens tot ds. Bottenbleij, en van liedboekzingen tot kliederkerk. En nog heel veel meer.

info

www.friesekerkendag2016.nl

locatie
plaatsHarlingen (Friesland)
postcode88
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl