Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 t/m maandag 31 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-01
 titelKinderen bidden voor oorlogsKinderen
beschrijving

Roeland (11) uit Nederland bidt in oktober elke dag voor Ghadir (12) in Damascus (Syrië) en voor de vele andere kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld. In 1917 vroeg Maria aan drie herderskinderen in Fatima om elke dag het Rozenkransgebed te bidden voor vrede. Ook nu is gebed voor vrede heel hard nodig. Het gebed van kinderen is extra sterk. Gezinnen, parochies, kinderclubs en scholen worden daarom gevraagd om met kinderen, net als Roeland, ook een Tientje van de Rozenkrans te bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die zijn moeten vluchten. Een Tientje is één Onze Vader en tien keer het Weesgegroet.

Sleutelkoord voor vrede
Voor kinderen die meedoen heeft Stichting Kinderen bidden voor Kinderen een sleutelkoord ontwikkeld om gemakkelijk een Tientje te kunnen bidden. Geef uw adresgegevens door via het aanmeldformulier en u ontvangt de kralen en andere benodigdheden waarmee kinderen in een paar minuten hun eigen sleutelkoord voor vrede kunnen rijgen. U kunt ook kiezen voor glow-in-the-dark rozenkransjes.

Laat ons weten met hoeveel kinderen u gaat bidden, want op deze website zullen we bijhouden hoeveel kinderen in oktober bidden voor oorlogskinderen en in welke plaatsen. Vorig jaar hebben ruim 3.800 kinderen deelgenomen.

Op 18 oktober samen met 1 miljoen kinderen wereldwijd
Elk jaar bidden op 18 oktober ongeveer een miljoen kinderen de Rozenkrans voor vrede. In steeds meer landen, dankzij de steun van Kerk in Nood. In Nederland zetten Kerk in Nood en Stichting Kinderen bidden voor Kinderen zich samen in om deze campagne bekend te maken. Meer dan de helft van de kinderen die vorig jaar deelnam aan Kinderen bidden voor oorlogsKinderen heeft ook op deze internationale kindergebedsdag gebeden.

info

www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen/?p=kbvo_campagne

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatie
plaatsNederland en Belgie
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl