Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 4 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGesprek met Mgr. De Korte
beschrijving

Mgr. Gerard de Korte in gesprek met theologe Maaike de Haardt over thema’s die samenhangen met de vraag: Hoe ziet hij de toekomst van christelijk geloven en theologie in Nederland?

Gerard de Korte, de nieuwe bisschop van Den Bosch, staat bekend als een bruggenbouwer die steeds op zoek is naar dialoog en oecumene. Hoe ziet hij de toekomst van christelijk geloven en theologie in Nederland?

De Korte gaat in gesprek met theoloog Maaike de Haardt over vier thema’s die voor hem direct samenhangen met deze vraag: het belang van de interreligieuze dialoog; de crisis rond de kerk en de vraag naar God; de relatie tussen kerk en samenleving en de betekenis van de theologie. De thema’s worden ingeleid door korte filmfragmenten.

Alle vier thema’s gaan hem aan het hart, maar de vraag naar God staat voor De Korte centraal: “God is geen geheim meer, we hebben de taal verloren om over geloven te spreken. Deze religieuze sprakeloosheid ligt ten grondslag aan de leegloop van de kerken, niet andersom.”

Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Collegezalencomplex Radboud Universiteit.

Kosten: € 5
Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis

(illustratie: Kristaps Ēberliņš)

info

www.ru.nl/rr/dekorte

locatieRadboud Universiteit, Comeniuslaan 4
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl