Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf maandag 24 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-24
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelCursus Kerklatijn
beschrijving

De Krijtberg te Amsterdam start met een nieuwe cursus: Kerklatijn.

De cursus duurt twee jaar en bestaat uit een doorlopende serie van wekelijkse lessen op maandag, 20.00-22.00 uur in het Ignatiushuis, Beulingstraat 11, 1017 BA Amsterdam, te beginnen vanaf maandag 24 oktober 2016 tot en met maandag 29 mei 2017. Er zijn geen lessen tijdens de schoolvakanties. Naast de lessen moeten de cursisten rekening houden met enige uren studie per week in eigen tijd.

Er is een maximum van 20 deelnemers. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Op maandag 3 oktober 2016, 20.00 uur zal in het Ignatiushuis een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. U kunt zich pas na de informatieavond, dus vanaf maandagavond 3 oktober 2016 opgeven door een mail te sturen naar t.m.bervoets@planet.nl of telefonisch 020-6383686.

Voor het gebruik van de ruimte, de voorzieningen, koffie en thee wordt een vergoeding gevraagd: een bijdrage van € 100,-, vooruit te voldoen, of € 5,- per keer, contant te betalen.

Het Kerklatijn is niet simpelweg een vereenvoudigd klassiek Latijn; het is integendeel een Latijn voor de christelijke denkwereld. Tot op de huidige dag worden christelijke begrippen, waarden en normen in die taal uitgedrukt. De cursus gaat dan ook uit van het klassiek Latijn. U gaat niet leren vertalen, maar de taal leren vanuit het Latijn zelf: de taal van binnenuit begrijpen zonder te vertalen, zoals u ook een moderne taal leert, namelijk door het gebruik ervan. U gaat de taal dus ook leren spreken en schrijven, zonder dat echter de grammatica wordt verwaarloosd. De cursus is gebaseerd op de methode van Hans H. Ørberg ‘LINGUA LATINA per se illustrata’ (1990, Domus Latina, Denemarken). Behandeld wordt van deze serie ‘Pars I. Familia Romana’ met bijbehorende hulp- en oefenboeken. Alle boeken zijn geheel in het Latijn. Ook de cursus wordt vanaf de eerste les geheel in het Latijn gegeven. Vragen worden in het Latijn gesteld en in het Latijn beantwoord. U gaat leren hoe dat moet. Het actieve gebruik van de taal is leuk, maar geen doel: de ervaring heeft echter geleerd dat men daardoor sneller, dieper en als het ware tot in het merg van de taal doordringt: het van binnenuit beleven van de woorden van de Liturgie.

info

(020) 638 36 86
t.m.bervoets@planet.nl
krijtberg.nl/evenementen/cursus-kerklatijn

locatieIgnatiushuis, Beulingstraat 11
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl