Vandaag is dinsdag 18 december  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 18 november 2017    Evangelie van 2017-11-18
begintijd14:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelServaaslofprijzing Basiliek Maastricht
beschrijving

De Servaaslofprijzing in Maastricht vindt plaats in de Sint-Servaasbasiliek op de zaterdagen 15 oktober en 12 november 2016 en 11 februari, 18 maart, 8 april, 13 mei, 17 juni, 8 juli, 26 augustus, 30 september, 21 oktober, 18 november en 23 december 2017, telkens van 14.00 uur tot 15.30 uur.

EvaVitavieringen
Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is allemaal mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen, die de afdeling Evangelisatie en Vitalisering van het bisdom maandelijks in vier Limburgse kerken organiseert. In Maastricht gebeurt dit onder de noemer ‘Servaaslofprijzing’, in Sittard als ‘Open Kerk’, in Tegelen als ‘Light-Time’ en in Roermond als ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.  

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

info

www.kathedraal-roermond.nl

locatieSint-Servaasbasiliek, Keizer Karelplein 3
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl