Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 6 december 2016    Evangelie van 2016-12-06
(Sinterklaas)
begintijd09:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelImpulsdag Kind & Geloof
beschrijving

Voor professionals en vrijwilligers actief in het kinder- en gezinspastoraat organiseert het gezinspastoraat van het Sint Franciscuscentrum op 6 december 2016 een Impulsdag ‘Kind & Geloof’.

Op een aantal plekken lukt het parochies om kinderen en ouders te bereiken met ons mooie geloof. Eenvoudig is dat zeker niet in onze contreien, dat weten we allemaal. Gelukkig groeit de kerk wereldwijd gezien nog steeds, dat geeft hoop.

Op 6 december aanstaande is dr. Stijn van den Bossche uitgenodigd om te komen spreken over ‘Kind & Geloof’. Dr. Van den Bossche is theoloog, docent en algemeen secretaris van de Interdiocesane Commissie voor Catechese binnen de bisschoppenconferentie van België.

Hij zal ingaan op de vraag hoe een kind in deze tijd, in onze geseculariseerde landen, het geloof kan ontvangen en wat we als parochies kunnen doen om daar aan bij te dragen.

Na de inleiding is er gelegenheid om dr. Van den Bossche uitgebreid vragen te stellen vanuit de eigen pastorale praktijk. Aansluitend zal Mirjam Spruit van het Centrum voor Parochiespiritualiteit de groep begeleiden om de inhoud van de lezing te concretiseren naar de pastorale praktijk: hoe kunnen we de input vruchtbaar laten zijn in de parochies?

We sluiten de ochtend af met een Eucharistieviering en een broodje.

Locatie is het bisdomkantoor, Veemarktstraat 48 in Breda. Er zijn geen kosten verbonden aan deze dag.

info

www.gezinengeloof.nl

organisatieBisdom Breda
locatieBisdomkantoor, Veemarktstraat 48
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl