Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 27 t/m zondag 29 januari 2017    Evangelie van 2017-01-27
begintijd17:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelKloosterroeping? Kom en zie!
beschrijving

Het roepingenweekend biedt je de mogelijkheid om een weekend mee te leven met de Broeders van Sint Jan. Door middel van inleidingen, gebed en persoonlijk gesprek zullen de sprekers je helpen de juiste vragen te stellen bij het ontdekken en onderscheiden van een religieuze roeping. 

Het weekend staat open voor iedereen die nadenkt over het leven in een klooster. De inleidingen worden verzorgd door apostolische zusters en broeders van Sint Jan. 
Er zal genoeg ruimte zijn om vragen te stellen en in persoonlijke gesprekken op het pad van Gods plan voor je leven te komen!

De voertaal zal Engels zijn.

Sprekers

Br. Luc
Broeder Luc is de vicaris (regionaal overste) van de Broeders van Sint Jan voor Noord-Europa. Hij is half Frans, half Duits. Na zijn tijd als novicemeester in Simbock (Kameroen) was hij gedurende zes jaar prior in Marchegg (Oostenrijk) waar hij ook nu leeft. Hij is de maker van de mooie (en grappige) filmpjes “A Minute with a monk”.

Zr. Sina-Marie en zr. Isaac
Zuster Sina-Marie en zuster Isaac van de Apostolische zusters van Sint Jan zullen vanuit Duitsland naar Den Haag komen. 

Zuster Sina-Marie
Zuster Sina-Marie (34 jaar) is afkomstig uit Duitsland (Stuttgart) en elf jaar geleden ingetreden bij de apostolische Zusters van Sint Jan. Op een leeftijd van 20 jaar is zij bekeerd maar studeerde vervolgens nog twee jaar journalistiek. Daarna volgde zij de roepstem van God en koos voor het godgewijde leven. Sinds haar intreden heeft zij in verschillende priorijen in Frankrijk gewoond. Sinds september 2016 is zuster Sina-Marie voor twee jaar verbonden aan de priorij in Velburg (Zuid-Duitsland) van de Zusters van Sint Jan.
Haar korte getuigenis: De essentie van het religieuze leven is voor mij simpel: om helemaal van Jezus te zijn! Ons hele leven is erop gericht om dichter naar Jezus te komen, meer en meer intimiteit met Hem, de Enige die onze harten en levens volledig kan vervullen. Het is een geweldige en zeldzame luxe om zoveel tijd te hebben voor gebed, het lezen van de Bijbel, te studeren…. In deze wereld wordt gebedstijd als verloren tijd beschouwd en alleen efficiëntie heeft een waarde. En het is een mooie, en naar mijn mening, de belangrijkste missie om Jezus bij de mensen te brengen waarheen Hij is zendt; om de mensen naar de werkelijke Liefde, Waarheid en diepe Vreugde in Christus te brengen.

Zuster Isaac
Zuster Isaac (36 jaar) is afkomstig uit Frankrijk en sinds 15 jaar is zij een apostolische zuster. Ze heeft als zuster drie jaar in de Filipijnen gewoond. Sinds september 2014 woont zij in de priorij in Velburg (Zuid-Duitsland) van de Zusters van Sint Jan. Ze is aldaar priorin van de gemeenschap.
Haar korte getuigenis: Voordat ik intrad in het religieuze leven, voelde ik mij aangetrokken tot Jezus in de Eucharistie, maar in een druk bestaan bleef ik “dorstig.” Wat geweldig is in een religieuze gemeenschap is dat alles draait om de gebedstijden. Je probeert niet eerst tijd voor God te vinden (zoals vaak in de wereld) maar de aanbidding, de gebedstijden en de H.Mis zijn al gepland, en daarna moet je tijd zien te vinden voor al het andere:) ! Dat is een mooie en veeleisende ervaring…het helpt je om op God te vertrouwen en het tempert je verlangen om alles zelf te  willen regelen. Je vindt er toch de tijd niet voor! Het is een kleine herinnering dat Hij onze Redder is!

Voor wie?
Het weekend is voor jonge mannen en vrouwen (18-35 jaar) die een religieuze roeping overwegen.

Kosten
Standaardprijs: 95 euro
Speciale prijs (studenten): 55 euro

info

willibrordushuis.nl/nl/den-haag/activiteiten/evenement/5704-kloosterroeping-kom-en-zie.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl