Vandaag is maandag 23 juli  

categorie categorie Reis
reis
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 19 t/m maandag 28 augustus 2017    Evangelie van 2017-08-19
begintijd09:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelBergkamp LVW
beschrijving

De Broeders van Sint Jan gaan deze zomer samen met jongeren naar de Julische Alpen in Slovenië! Dit ruige en relatief onbekende berggebied heeft een groot hoogteverschil tussen dal en top en bestaat uit grotendeels ongerepte natuur.Het bergkamp is een fysieke en geestelijke uitdaging en bovenal heel leuk om met andere jongeren en de Broeders in de prachtige natuur te zijn! 
We trekken met busjes in twee dagen van Nederland naar Slovenië waarbij we overnachten op de grens van Oostenrijk en Slovenië. Het programma bevat onder andere een klettersteig, overnachting in de bergen en geestelijke verdieping. Ben je niet gelovig/niet katholiek? Geen probleem, je bent van harte welkom om vragen te stellen en het geloof te ontdekken!

Wat gaan we doen?
Het programma van het bergkamp is opgezet met een hoge mate van flexibiliteit. Ter plekke kunnen er wijzigingen plaatsvinden en extra activiteiten worden ondernomen.De kern van het programma:

  • Dagtochten met opbouwende moeilijkheidsgraad waarbij in individuele vrijheid gekozen kan worden om wel of niet te gaan of een moeilijkere of makkelijkere route te pakken.
  • Verdiepingsmomenten met de broeders.
  • Klettersteig (gezekerd wandelen) - instructie en tocht.
  • Zelf op kampvuur koken.
  • Overnachten in een berghut.
  • In één van de dorpen de lokale kroeg bezoeken en hopelijk ontmoetingen met de lokale bevolking/jongeren.
In de komende periode wordt het programma verder uitgewerkt.

Bergwandelen, hoe zit dat?
Het wandelen in de bergen stelt eisen aan jou en de spullen die je bij je hebt. Je hoeft echt geen topsporter te zijn, maar zorg dat je conditie op peil is. Reken erop dat een goede wandeling inhoudt dat je zes uur op de been bent, maar we kijken ter plekke wie wat wil doen.
Heb je hoogtevrees? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Bijna niemand heeft het helemaal niet en tijdens de eerste wandelingen leer je ermee omgaan.
Wel geldt dat het in de bergen wat betreft weer goed kan spoken. Dit is op zichzelf geen probleem, mits je de juiste spullen bij je hebt. Zorg in in ieder geval voor bergschoenen (tussen A/B en B/C klasse), een goed waterdichte regenjas en een fleecevest of trui die in je rugzak kan.

info

Voor wie: jongeren 18+
Prijs: 500 euro. Studenten krijgen korting en betalen 400 euro.
stjan.org/nl/stjan-home/activiteiten/evenement/5732-bergkamp-2017.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieJulische Alpen
plaatsSlovenië
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl