Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdonderdag 26 januari 2017    Evangelie van 2017-01-26
begintijd18:30 uur
eindtijd21:15 uur
 titelAlphacursus Tilburg - Avond 2
beschrijving

Avond 2 is de laatste kans om in te stromen!!!

Misschien ben je iemand of ken je iemand die:

  • wil weten of er meer is tussen hemel en aarde
  • kennis over het christelijke geloof wil opdoen of juist wil opfrissen
  • op zoek is in geloof of levensvragen
  • nieuwsgierig is waarom mensen nu nog naar de kerk gaan, bidden, geloven
  • nieuwe mensen wilt ontmoeten

Dan hebben wij goed nieuws: In januari 2017 start er wegens veel enthousiasme weer een nieuwe alphacursus. Maar wat is dit voor cursus? De alphacursus is een gratis verkenningscursus voor iedereen die op zoek is naar de basis van het christelijke geloof.

Veel mensen hebben levensvragen en zijn op zoek naar antwoorden. Juist nú willen mensen weten hoe het zit met het geloof: Wie was Jezus? Wie is de Heilige Geest? Hoe leidt God ons? Hoe moet ik bidden? Wat is de kerk? Hoe kan ik de bijbel lezen? Deze vragen zijn niet altijd makkelijk te beantwoorden en daarom biedt de alphacursus de gelegenheid om onder begeleiding van een enthousiast alpha-team met deze vragen in onderzoek te gaan. We vertellen het eerlijke verhaal waar christenen in geloven, maar bieden ook de veilige ruimte om kritische vragen te stellen.

Gedurende 11 avonden (en een zaterdag) wordt na een heerlijke maaltijd een inleiding gegeven door een gastspreker en vervolgens in kleine groepjes verder gesproken over het thema. Hier ontstaan boeiende en persoonlijke gesprekken, vooral omdat je mensen ontmoet die zo verschillend zijn, qua leeftijd en achtergrond.

Enkele reacties van deelnemers aan de alphacursus: “Top!”, “Ik vond het geweldig, ga zo door”, “Ik heb geleerd dat het heel mooi is om volgens het christelijk geloof te leven en het na te leven.“ ”Voor mij persoonlijk was het een hele waardevolle, liefdevolle tijd, waar ik iedere week opnieuw naar uit heb gekeken.”

Ben je nieuwsgierig? Kom dan op de informatieavond op donderdag 12 januari 2017 om 19.30u. Wij zullen je een hartelijk welkom bieden!!! Meer informatie en opgave: Alphateam Tilburg

info

Alphateam Tilburg
(013) 542 39 14
rk.alphacursus@gmail.com
www.parochiedegoedeherder.nl/index.php/activiteiten-algemeen/alphacursus

locatiePastorie Binnenstad, Bisschop Zwijsenstraat 3
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl