Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 24 januari 2017    Evangelie van 2017-01-24
begintijd20:00 uur
 titelInfoavond Romereis Herfstvakantie
beschrijving

Op dinsdag 24 januari 2017 om 20.00 uur wordt in het Paus Franciscus Huis, Heereweg 272 te Lisse de eerste informatieavond gehouden over de bisdombedevaart naar Rome. De bisschop, Mgr. Van den Hende, zal op deze avond aanwezig zijn en spreken over het thema van de bedevaart. Hij nodigt ons van harte uit voor deze bijzondere reis. Medewerkers van de reisorganisaties VNB en Pelikaanreizen geven praktische informatie over het programma. Diaken Iwan Osseweijer gaat op de inhoudelijke kant van de reis in.

Het bisdom Rotterdam organiseert de bedevaart in de herfstvakantie (oktober 2017). En het wordt natuurlijk pas écht een bisdombedevaart als uit het hele bisdom mensen meegaan. Want van De Zilk tot Oude Tonge, van Hoek van Holland tot Vianen, allen zijn wij in geloof met elkaar verbonden en worden we geroepen om een netwerk van liefde te zijn in het bisdom Rotterdam.

Dan is het ook goed om met elkaar op te trekken naar zo’n bijzondere stad, de Eeuwige Stad: Rome. Jaarlijks komen veel pelgrims naar deze stad toe waar de H. Apostel Petrus heeft geleefd en begraven ligt. Het is de stad van waaruit het christelijk geloof zich door Europa verspreidde en het is de stad waarin nog veel van die sporen te vinden zijn. Eeuwenoude kerken, imposante musea, grote basilieken. Maar het is ook de stad waar we de resten vinden van een machtig Romeins imperium, waar je gezellig door de straten slentert en waar je op sfeervolle pleinen wat drinkt.

Kortom: een reis om nooit te vergeten!

Infoavond
Maak kennis met het programma tijdens de informatiebijeenkomst in Lisse:

Dinsdag 24 januari om 20.00 uur

Paus Franciscus Huis, Heereweg 272, Lisse

info

www.willibrordusbollenstreek.nl/?p=1863

locatiePaus Franciscushuis, Heereweg 272
plaatsLisse (Zuid-Holland)
postcode21
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl