Vandaag is zondag 24 juni
Geboorte Johannes de Doper
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Mgr. Schrijnen-Huis
(Schrijnenhuis)

Mgr. Schrijnen-Huis

Website E-mail

Stichting Mgr. Schrijnen-Huis
Neerstraat 49
6041 KB  Roermond

(0475) 38 68 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 21 maart 2017    Evangelie van 2017-03-21
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOntmoetingsdag voor vrouwen
beschrijving

In het leven hebben we te maken met mooie, minder mooie en soms ook traumatische gebeurtenissen. Het verliezen van een persoon, van iets dat je erg dierbaar is, van de veilige thuisbasis door echtscheiding, van gezondheid of van je geboorteland, etc… Soms te groot om dit verlies- en veranderproces alleen aan te gaan. Het is niet te wegen of te meten. Het is zo erg als het is voor de mens die het overkomt. Rouwen is de keerzijde van liefde en kan heel heftig zijn. En wat is rouwen eigenlijk? En wat doe je als naaste van een rouwende? Hoe kun jij troost bieden en wat is dat dan?  Riet Fiddelaers-Jaspers en Petra de Vreede-Geerets zullen ieder een ochtend voor ons verzorgen en zullen ingaan op het bovenstaande en met ons in gesprek gaan.

Dinsdag 21 maart 2017 - Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers
Ze is deskundige op het gebied van verlies, rouw en trauma. Ze is verbonden aan het Expertise centrum Omgaan met Verlies te Heeze,  zelfstandig gevestigd rouw therapeut, adviseur bij traumatische gebeurtenissen bij bedrijven en instellingen en veelgevraagd spreker, gastdocent en dagvoorzitter. Riet heeft een veertigtal boeken en brochures op haar naam staan.

Donderdag 23 maart 2017 - Petra de Vreede-Geerets
Ze werkt naast haar werk voor een onderwijsinstelling sinds januari 2011 binnen haar eigen praktijk ‘delichtkracht’ als verliesdeskundige en rouwtherapeute, trainer en supervisor waar ze kinderen, jongeren, volwassenen begeleidt die op enigerlei wijze te maken hebben met een vorm van verlies of een leervraag hebben. Ze is nauw verbonden als trainer, begeleiding bij trauma en spreker aan het Expertise centrum ‘Omgaan met Verlies’ van Riet Fiddelaers-Jaspers en werkt als supervisor en gastdocent van ‘opleidingen Land van Rouw’.

’s Middags krijgt u van ons weer een lunch aangeboden en we sluiten de dag af met een mooie gebedsviering ‘Over leven, liefde en rouw’. We heten u van harte welkom!

Programma
10.00 uur - Ontvangst en inschrijving met koffie en thee
10.30 uur - Opening van de dag
10.40 uur - Inleiding en gesprek
13.00 uur - Lunch, Koffie en thee, broodjes
14.00 uur - Interactief
14.45 uur - Gebedsviering in de Caroluskapel
15.30 uur - Sluiting van de dag met koffie / thee en vlaai

Parkeren
We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen, daar er op de Swalmerstraat (behoudens personeel) geen parkeergelegenheid is. U kunt de auto wel betaald parkeren op het nabij gelegen Wilhelminaplein of bij het Outlet Center. Vanaf het NS Station is het complex, Swalmerstraat 100 bereikbaar door de aan de overzijde van het station beginnende Veldstraat in te lopen. Deze weg gaat over in de Dionysius straat en vervolgens in de Bethlehemstraat. Deze vervolgt u tot de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf. Looptijd 10 minuten.

De toegang is vrij (inclusief lunch) en er zijn geen kosten aan verbonden. Inschrijven is wel noodzakelijk omdat het totale aantal deelnemers begrensd is. Het is mogelijk om deel te nemen aan of de ene of de andere dag.

info

Tonneke Stikvoort
(0475) 38 68 20 / (06) 839 835 00    
schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl
www.schrijnenhuis.nl/ontmoetingsdagen-vasten-2017

organisatieMgr. Schrijnen-Huis
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl