Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 27 februari 2017    Evangelie van 2017-02-27
(Carnaval)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:15 uur
 titelVeritas-forum - Geloven? Doe maar thuis!
beschrijving

Op maandag 27 februari 2017 van 20.00 tot 22.15 uur houdt Veritas Leiden een debat in het Academiegebouw Universiteit Leiden, Rapenburg 67-73 te Leiden.

In hoeverre mag religie invloed hebben op de Nederlandse samenleving? Mag een school bijvoorbeeld lesgeven vanuit een religieuze overtuiging? De plek van religie in de samenleving is een actueel onderwerp net voor de verkiezingen. Arjen Lubach en Gert-Jan Segers zullen in debat gaan over dit thema, en jij kan erbij zijn!

Gratis entree.

Arjen Lubach – spreker
Arjen Lubach is schrijver, cabaretier, televisiepresentator en muziekproducent. Hij is o.a. bekend van zijn wekelijkse programma Zondag met Lubach bij de VPRO. Terugkijkend op zijn eigen periode als gelovige noemt Lubach het “de grootste brainwash ever. Pertinente onzin”

Gert-Jan Segers – Spreker
Drs. Gert-Jan Segers is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer en sinds november 2015 fractievoorzitter van de ChristenUnie. Van 2008 tot 2012 was Segers directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie.

Carel Stolker – moderator
Prof. mr. Carel Stolker (1954) is Rector Magnificus en Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Hij werd in Leiden geboren en studeerde rechten. Stolker is Leids hoogleraar privaatrecht en oud-decaan van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden

info

www.facebook.com/veritasforumleiden

locatieAcademiegebouw Universiteit Leiden, Rapenburg 67-73
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl