Vandaag is zondag 22 juli
Maria Magdalena
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 15 t/m zaterdag 28 oktober 2017    Evangelie van 2017-10-15
 titel14-Daagse pelgrimsreis naar China
beschrijving

In de maand oktober zal, onder begeleiding van hulpbisschop E. de Jong van Roermond, een 14-daagse pelgrimsreis worden ondernomen naar China. Met name West-Brabantse martelaren in China staan centraal in deze reis.

De reis begint in de stad Zhengding op zondag 15 oktober waar we samen de gruwelijke moord herdenken op broeder Antoon Geerts uit Oudenbosch en pater Gerard Wouters uit Breda. Het is dan 80 jaar geleden dat ze, met hun bisschop Frans Schraven en zes andere Europese gezellen, door Japanners levend op de brandstapel werden gegooid. Hun weigering Chinese vrouwen als seksslavinnen uit te leveren aan het Japanse leger werd hen fataal.

De reis per bus gaat vervolgens naar de aangrenzende provincie Shanxi. Een hoogtepunt wordt beslist het bezoek aan de stad Taiyuan waar in 1900 de heilige zuster Adolphine de marteldood stierf. In het zuiden worden allerlei plaatsen bezocht waar meer dan 100 Nederlandse paters Franciscanen werkzaam zijn geweest onder wie verschillende West-Brabanders. Drie paters Franciscanen vonden eveneens een gewelddadig levenseinde. Hun graven worden bezocht.

Ook de Kleine Zusters van St. Jozef uit Heerlen, onder wie enkelen uit West-Brabant, waren daar jarenlang actief. Deze boeiende reis wordt afgesloten met een bezoek aan het noorden van de provincie waar in het bisdom Datong Nederlandse paters Scheutisten werkten. 

Verbiest Instituut
Deze unieke, op maat gesneden, reis wordt georga­ni­seerd door de Mgr. Schraven Stichting in samen­werking met het Chinese Verbiest Instituut van de universiteit van Leuven. Twee bekwame en ervaren Chinese medewerkers van het Verbiest Instituut zullen als gids de reizigers begeleiden.

Uiteraard worden ook toeristische plaatsen bezocht, zoals na aankomst een verkenning van de stad Beijing en een bezoek aan de Verboden Stad, de Chinese Muur enz. Het hoofdaccent ligt echter op ontmoetingen met geloofs­gemeen­schappen die de Nederlanders nog hebben gekend of nog verhalen over hen weten. Interessant is vooral te zien welke sporen zij daar hebben achtergelaten.

Bij eerdere reizen naar China waren de deelnemers diep onder de indruk en vol lof. Ook deze reis belooft onvergetelijk te worden juist nu wordt afgeweken van het traditionele pad van toeristische reizen en wordt gezocht naar verbindingen met West-Brabanders. In China ziet men uit naar de komst van de Nederlandse gasten. Men kan rekenen op een warm onthaal. Deelname is open voor iedereen.

info

(045) 544 54 19
info@mgrschraven.nl

locatie
plaatsChina
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl