Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 1 april 2017    Evangelie van 2017-04-01
begintijd10:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelWandelen met de Franciscaanse Beweging
beschrijving

Op zaterdag 1 april organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Lochem. Vertrek is vanuit het kerkgebouw van de Remonstranten om 11.15 uur, verzamelen kan vanaf 10.30 uur aan de Emmastraat 10 in Lochem. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 13 kilometer gelopen.

In 2017 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

Er wordt een prachtige, bijzonder afwisselende wandeling door de heuvelrijke en bosrijke Graafschap gelopen. Over rustige, lommerrijke landwegen, langs glooiende velden en door donkere bossen u over de Paasberg, de Kale Berg, en de Lochemse Berg. De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. De combinatie van wandelen en bezinning blijkt een gouden formule in tijden van haast en drukte.

Datum en tijd: zaterdag 1 april van 10.30 uur tot 17.00 uur

Startlocatie: kerkgebouw van de Remonstranten, Emmastraat 10, 7241 EJ Lochem

Kosten: ter plekke te voldoen: € 5,- (voor FB-leden € 3,50).

Lunch: lunchpakket graag zelf meenemen.

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieVertrek vanaf kerkgebouw Remonstranten, Emmastraat 10
plaatsLochem (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl