Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 9 t/m zondag 10 september 2017    Evangelie van 2017-09-09
 titelKerkproeverij
beschrijving

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de zogenoemde Kerkproeverij. Een landelijke campagne onder het motto ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer’ (Psalm 34:9), waar al meer dan 20 christelijke denominaties aan meedoen.

Kerkproeverij kot tot stand dankzij een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland, met EO en KRO-NCRV als mediapartners.

Het doel van de campagne is dat mensen in de kerk erop uit gaan om iemand uit hun omgeving persoonlijk mee te vragen naar de kerk. “Er zijn veel redenen om dat niet te doen. Geloof is privé, daar val je anderen niet mee lastig; je weet niet precies hoe je iemand moet uitnodigen; iemand kan bedanken voor de uitnodiging of je bent bang voor moeilijke vragen. Maar er zijn ook veel redenen om de sprong wél te wagen”, aldus de initiatiefnemers.

Kerkproeverij lanceerde onlangs een eigen website, waarop allerlei materiaal is te vinden at kerken kunnen gebruiken om een ‘cultuur van uitnodigen’ te bewerkstelligen in hun eigen gemeente of parochie.

Kerkproeverij is gebaseerd op de Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Zijn boek dat in het Nederlands ‘Meer dan welkom’ heet, wordt binnenkort uitgegeven door ArkMedia.

info

www.kerkproeverij.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl