Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 8 april 2017    Evangelie van 2017-04-08
begintijd13:30 uur
 titel20 Jaar Arab Vision
beschrijving

20 jaar het Evangelie op TV in de Arabische wereld

In 1997 begon Arab Vision als eerste organisatie met het produceren van christelijke TV programma’s in en voor de Arabische wereld, in de oorspronkelijke talen van de regio.

Door de jaren heen zijn er honderden programma’s geproduceerd in allerlei talen en dialecten, zoals de verschillende dialecten van het Arabisch, maar ook in het Koerdisch Sorani en in verscheidene Berbertalen van Noord-Afrika. De programma’s worden uitgezonden via satelliet of nationale TV en zijn de laatste jaren ook via internet te volgen. Een fulltime nazorgteam is dagelijks in gesprek met kijkers, onder andere via Facebook.

Terry Ascott, directeur van Sat7, belangrijk TV kanaal en partner van Arab Vision, zegt: “Wij stellen de samenwerking met Arab Vision erg op prijs. De programma’s worden lokaal gemaakt met respect voor de cultuur. Ze hebben veel impact. Deze christelijke programma’s zijn uitermate belangrijk voor ons werk.”

Ook kerkleiders in de regio spreken hun dankbaarheid uit voor de steun die men ervaart door middel van de christelijke TV programma’s.

De Egyptisch Koptisch-orthodoxe bisschop Thomas van Al-Qussia zegt: “ De programma’s presenteren Christus op een aansprekende manier. Arab Vision is een grote steun geweest voor mensen en voor alle kerken. De meeste kerken hebben de programma’s van Arab Vision gebruikt.

Ik vind het mooi dat door de programma’s de weg wordt bereid zodat velen meer over Christus horen. Mensen zijn dichter naar Christus toegegroeid.”

Duizenden mensen hebben gereageerd op de programma’s met vragen over de boodschap van het Evangelie. Kerken hebben programma’s gebruikt om hun leden meer bijbelkennis bij te brengen en in gesprek te gaan over een christelijke levensstijl.

Veel maatschappelijke organisaties gebruikten Arab Vision’s programma’s over bijvoorbeeld meisjesbesnijdenis en de situatie van vrouwen en mensenrechten in hun campagnes.

Op zaterdagmiddag 8 april viert Arab Vision vanaf 13.30 uur dit jubileum in de Brugkerk in Amersfoort. Sprekers en workshopleiders zijn o.a. Gert-Jan Segers, Jos Strengholt en Arab Vision’s producer uit het Midden-Oosten.

info

(06) 28 26 87 48
contact@arabvision.nl
www.arabvision.org

locatieBrugkerk, Schuilenburgerweg 2
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl