Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 juni 2017    Evangelie van 2017-06-25
begintijd10:30 uur
 titelGerardus Majella-bedevaart Barger-Oosterveld
beschrijving

Op zondag 25 juni aanstaande vindt de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart plaats in Barger-Oosterveld. Dit jaar is bisschop mgr. Ron van den Hout de hoofdcelebrant bij de eucharistieviering.

Het thema dit jaar is de wapenspreuk van mgr. van den Hout: “In exilio spes” (In de ballingschap is er hoop). Gerardus Majella verlangde om in het klooster te gaan, maar had daar naar de mening van anderen, te weinig capaciteiten voor. Onderwijl werkte hij bij zijn vader in de kleermakerij, voor Gerardus ook een tijd van ‘ballingschap’. Hij bleef echter hopen en vragen en na lang aandringen mocht hij alsnog lekenbroeder worden bij de  redemptoristen.

Om 10.30 uur vindt de plechtige hoogmis plaats in het kerkenbos, aansluitend is de sacramentsprocessie en nadien is er gelegenheid tot ‘Frühshoppen’ op het kerkplein. Het Gemengd Koor en Muziekvereniging Volharding zal haar medewerking verlenen.

info

bisdomgl.nl/gerardus-majella-bedevaart-barger-oosterveld

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieKerkenbos
plaatsBarger-Oosterveld (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl