Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie processie
processie
Konferentie Nederlandse Religieuzen
(KNR)

Konferentie Nederlandse Religieuzen

Website E-mail

Postbus 111
5201 AC Den Bosch

(073) 692 13 21

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 1 september 2017    Evangelie van 2017-09-01
begintijd13:15 uur
eindtijd17:30 uur
 titelViering en Processie voor de Schepping
beschrijving

Het bisdom Den Bosch en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) organiseren dit jaar gezamenlijk een evenement in het kader van de Dag van gebed voor de schepping. Deze zal de vorm hebben van een processie langs verschillende plekken in of net buiten de binnenstad van Den Bosch.

Dag van de Schepping
Paus Franciscus heeft in 2015, kort na publicatie van de encyliek Laudato Si’ een Dag van gebed voor de schepping ingesteld, namelijk 1 september. Deze datum sluit aan bij de ‘scheppingsperiode’ die door een aantal christelijke kerken wordt gehouden. Deze begint op 1 september en duurt tot 4 oktober, de feestdag van Franciscus van Assisi.

In de Orthodoxe Kerk is 1 september de start van het kerkelijk jaar, en leest men in de liturgie voor uit Genesis. In 1989 riep Patriarch Dimitrios 1 september ook uit tot Dag van gebed voor het milieu. De Wereldraad van Kerken nam dit initiatief in 1997 over, en stelde voor om een scheppingsperiode in te stellen.

programma
Het programma begint op 1 september om 13.30 uur met een openingsviering in de Grote Kerk. De processie voert vanaf 14.15 uur langs de biologische markt (Markt), het Noordbrabants Museum aan de Verwersstraat, Het Bossche Broek, de Zusters van de Choorstraat (Papenhulst), naar de tuin van de Sint-Janskathedraal. Van elke ‘statie’ wordt een symbool meegenomen naar de Sint-Jan waar om 17.00 uur een afsluitende gebedsviering plaatsvindt. Voorgangers zijn de dominees Jan Geersing en Erica Scheenstra en bisschop Gerard de Korte.

Eenieder is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de processie op vrijdag 1 september. Vanaf 13.15 uur is de ontvangst in de Grote Kerk (Kerkstraat 20). De slotviering in de Sint-Janskathedraal eindigt rond 17.30 uur.

info

www.knr.nl/organisatie/activiteit.asp?activiteit_id=3271

organisatieKonferentie Nederlandse Religieuzen
locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl