Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 4 juni 2017    Evangelie van 2017-06-04
(1e Pinksterdag)
begintijd12:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelOecumenische Pinksterviering - Duketown
beschrijving

Op Eerste Pinksterdag zondag 4 juni tussen 12.00 en 13.00 uur vindt op het podium op het Kerkplein van de Grote Kerk (bij slecht weer binnen) de jaarlijkse jazzviering plaats.

‘Roodgloeiend’ is het thema van deze oecumenische viering waarin pastor Franneke Hoeks van de San Salvatorgemeenschap, ds Roel Knijff, predikant van Engelen en ds Erica Scheenstra, zullen voorgaan. Rood is de kleur van vuur, van je hart, van de liefde. Rood zijn je wangen als je vol enthousiasme vertelt van waar je hart vol van is. Op die eerste Pinksterdag begon het met Petrus. Hij stond op en vertelde zo bezield over Jezus dat de toehoorders geraakt werden, en voelden dat het over hén ging. Ze voelden het, ze zagen het – soms heb je er geen woorden voor en weet je het zeker – dit is goed!

De Feenbrothers (Paul van der Feen, sax, Mark van der Feen, piano, Clemens van der Feen, bas, Matthijs van der Feen, drums) spelen in binnen- en buitenland en zullen net als verleden jaar hun enthousiasme voor jazzmuziek met ons delen.

Kom allemaal naar het Kerkplein, en doe allemaal iets roods aan, doe een rode strik in je haren, een rode corsage op of rode veters in je schoenen. Zo laten we zien dat die beweging van hartverwarmend enthousiasme begint, en zich verspreidt, vanuit onze harten en huizen, door de straten en de stad. Uiteraard zijn ook de kinderen welkom! Wees erbij!

De jazzviering staat ook dit jaar onder verantwoordelijkheid van het Beraad van Kerken. in samenwerking met Stichting Jazz in Duketown en de PGH.

info

www.jazzinduketown.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl