Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 6 juni 2017    Evangelie van 2017-06-06
begintijd20:00 uur
 titelGeloof in het publieke debat
beschrijving

Geloof is voor de meesten van ons een ver-van-mijn-bedshow. Gerard Mathijsen, de abt van de Adelbertabdij in Egmond en de Bloemendaalse predikant Ad van Nieuwpoort leven ervan. Zij spreken over de noodzaak van geloof in het publieke debat o.l.v. Els van Driel, journalist, op 6 juni om 20.00 uur in de Nieuwe Bavo aan de Leidse Vaart 146 te Haarlem.

Geloof verdwijnt steeds meer uit het publieke debat. Wat zijn daarvan de consequenties voor ons handelen? De toon en de inhoud van het politieke debat maken deze vraag urgent. Twee mannen, een katholiek en een protestant, spreken erover. De een is uitgegroeid tot bekende Nederlander, de ander wordt gekend als man van de gastvrijheid binnen de muren van een klooster. Het gesprek, georganiseerd door de Vriendenkring van De Nieuwe Bavo, wordt geleid door Els van Driel, theoloog, documentairemaker en journalist.

info

vrienden@rkbavo.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146, ingang via tuin aan het Emmaplein
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl